Mitől boldog a férfi? 1. – Kaja, pia, nők?

2015. február 16. 12:06

Sytka
Talita
Szerintem egy férfi csak akkor tud igazán fejlődni és előrébb jutni, ha van egy biztos alap, egy rendíthetetlen fix pont az életében és a szívében. Vagyis, ha van ott egy igazi nő.

„Ha kendőzetlenül őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a férfi boldogsága akkor éri el a maximumát, ha megtalálja a helyét ebben a világban. Szerintem egy értelmes férfi akkor él boldog életet, ha rábukkan a fejlődés, a kiteljesedés és a siker útjára. A legtöbb férfi valamit el akar érni az életben. Nem a nyugvópontokat keresi csupán, hanem a folytonos továbblépés lehetőségét kívánja. A baj az, ha ezt a továbblépést az állandó partnercserében és a „nővadászatban" találja meg. Sűrűn cserélni a partnert nem jelent továbblépést, hanem csak az alap állandó cserélgetését. Folyton változó alapra pedig nem lehet építeni.


Szerintem egy férfi csak akkor tud igazán fejlődni és előrébb jutni, ha van egy biztos alap, egy rendíthetetlen fix pont az életében és a szívében. Vagyis, ha van ott egy igazi nő. Fontos, hogy pontosítsak: az »igazi« jelzőt nem a kebelméretre, a kilókra vagy a csípőre vonatkoztatom, ahogy »nő« alatt sem egy alkalmi partnert, hódítási kalandot, szeretőt vagy élettársat, hanem kifejezetten elkötelezett házastársat értek. A cicababák nem nyújtanak biztos alapot egy boldogságot kereső férfinak, hanem csak kielégülési zónát. Ám ha a partner elkötelezett, ha a kapcsolat férfi és nő között az istenhiten és a szereteten áll, ha a férfi igazán feje a feleségének (ami nem az irányítást, hanem azt jelenti, hogy önmagát adja érte, és gondoskodik a boldogságáról), a feleség pedig igazán szereti a férjét, az vezethet egy olyan biztos házasság megalapozásához, amelyen állva a férfi felépítheti az életét és boldog lehet.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel maximálisan egyetértek - bár szerintem nem okvetlenül fontos istenhívőnek vagy vallásosnak lenni, de tagadhatatlanul könnyebb.

De várjál, ezt, hogy értetted, hogy:
"aki anyja gyerekei apjának"?

Vagyis, sziklára épített házat jelent, ez a biztos alap. És nem homokra, amit elfúj a szél. Mt 7,24

Na jó, de "aki anyja gyerekei apjának"? Nem stimmel a rokoni levezetés, arra céloztam. Vagy úgy értetted, hogy a férjnek legyen a lánya, felesége, anyja, mindene?

Áú! nagyon fáj mi? Ezt azért a cél érdekében nem kellett volna!

Vajna Tímea lelúzerezte azokat a férfiakat, aki nem vettek a párjuknak gyémántgyűrűt Valentin napra!
Roland!!!

Válaszok:
Sulammit | 2015. február 16. 16:20

Nem azt mondta, hogy gyémánt gyűrűt, hanem "valami hasonlót" a gyémánt nyakékhez hasonlót. Ez egy reklám volt, nem egy mélyen szántó gondolat. Szóval te sem vettél, mi? Azért még nem vagy lúzer nyugi! Majd jövőre jobban összeszeded magad.

Válaszok:
Morgen | 2015. február 16. 17:09
Morgen | 2015. február 16. 17:12

Igyekszem oly nagyon.
Majd veszek egy kiló gyémántot a közöspiacon! :-)))

Válaszok:
Sulammit | 2015. február 16. 17:22

Annyira nem néztem utána, egy napilap címoldalán colt az eset, egy mondatos hír után írtam.
Ez a Timike sem érdekel egy percig sem, el sem tudom képzelni, hogy bírja ki egy gondolkodó ember.
Jó helyen volt Damunál.

Válaszok:
Sulammit | 2015. február 16. 17:22

A legalsó valaki belinkelte. Onnan tudom én is.

meglehet.
A butaság a legrosszabb, amit egy embernek ki kell bírnia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában