Ukrajnába visz segélyszállítmányokat a református szeretetszolgálat

2015. február 9. 12:39
Több millió forint értékben visz segélyszállítmányokat Kárpátaljára és Kelet-Ukrajna menekülttáboraiba a Magyar Református Szeretetszolgálat a tavaly indult Kárpátaljai Cselekvési Terv keretében.

Több millió forint értékben visz segélyszállítmányokat Kárpátaljára és Kelet-Ukrajna menekülttáboraiba a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

 
A szervezet szerdán 2-3 tonna élelmiszert, higiéniás csomagokat és gyógyászati fogyóeszközöket szállít kárpátaljai katonai kórházba, árvaházba és a besorozott katonák hátrahagyott családjaihoz. Szombaton a második segélyszállítmányt szakképzett orvosok kísérik, akik ingyenes, teljes körű orvosi vizsgálatot és alapellátást biztosítanak a rehabilitációs intézményben - közölte a szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel. 
 
A hónap második felében Kelet-Ukrajna menekülttáboraiba visznek az ENSZ által jóváhagyott, több millió forint értékű segélyszállítmányt: többek között takarókat, kötszereket, hálózsákot és meleg ruhát.
 
Az MRSZ a 2014-ben indított, Kárpátaljai Cselekvési Terv elnevezésű programjában csaknem 100 millió forint értékben kíván segítséget nyújtani a rászorulóknak 2015 őszéig.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés