Levélben gratulált a miniszterelnök Szabó István református püspöknek

2015. január 28. 11:20
Levélben gratulált Orbán Viktor Szabó István református püspöknek beiktatásához, aki harmadik ciklusát kezdi meg a Dunamelléki Református Egyházkerület élén. Az egyházi vezetőt tavaly decemberben választották újra munkakörébe, amit a szerdai Ráday utcai székházban tartott közgyűlésén meg is erősítettek.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Szabó István református püspöknek abból az alkalomból, hogy a budapesti Ráday utcai református székházban szerdán közgyűlésen megerősítették munkakörében a tavaly decemberben újraválasztott egyházi vezetőt.

A kormányfői köszöntő szövegét Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el az MTI-hez.

„Azt mondják, hogy a kezdetben mindig van valami varázslatos, a folytatásban viszont benne van annak a lehetősége, hogy kiteljesítsük mindazt, amit elkezdtünk” – írta levelében Orbán Viktor, hozzátéve: Szabó István tudósként és főpásztorként nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi protestáns világban is tekintélyt szerzett a református egyháznak és Magyarországnak.

A miniszterelnök hangsúlyozza, „a mai irányvesztett világban szükség van azokra a szellemi és erkölcsi igazodási pontokra, melyeket számunkra az egyház és annak vezetői közvetíthetnek”. Ahhoz, hogy mind morális, mind gazdasági értelemben megnyerjük a 21. századot, ezt az irányt együtt, szellemi párbeszédben, a jó célokért együttműködve kell megtalálnunk – fűzi hozzá.

„Kívánom, hogy a magyar református emberek javára és Isten dicsőségére, a tudós ember bölcsességével és az Isten kegyelmében bízó egyházkormányzó lelkületével folytassa tovább megkezdett munkáját. Soli Deo gloria!” – zárul Orbán Viktor levele, amelyben a miniszterelnök a meghívást megköszönve jelezi: közéleti kötelezettségei miatt nem tudott személyesen jelen lenni a Dunamelléki Református Egyházkerület új közgyűlésének megalakulásán és a püspök beiktatásán.

A levelet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, református lelkész olvasta fel az eseményen.

Szabó István harmadik ciklusát kezdte meg a Dunamelléki Református Egyházkerület élén, megbízatása hat évre szól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés