Miért fontos, hogy az apák templomba járjanak?

2015. január 3. 16:14

Keresztény Élet Portál
Keresztény Élet
Nagy igazság tehát: ha nincs apa – nincs család – nincs hit. A férfiak megnyerése és megtartása alapvető fontosságú a hitközösség számára, és életbevágó minden anya munkájához.

„Anélkül, hogy statisztikai adatokkal bombáznánk az olvasót, íme néhány adat.


– Ha az apa és anya is rendszeres templomba járó, akkor a gyermekek 33 százaléka rendszeres templomba járó lesz.

– Ha az apa nem rendszeres templomba járó, de az anya igen, akkor a gyermekek 3 százaléka rendszeresen templomba jár.

– Ha az apa nem gyakorolja hitét, míg az anya rendszeresen, akkor a gyerekek 2 százaléka lesz rendszeresen templomba járó.

Az eredmény megdöbbentő, de megerősíti azt, amit a pszichológusok, kriminológusok és a keresztény értékek szerint gondolkodók tudnak: nem lehet ellenszegülni a teremtett rend biológiájának. Az apai befolyás, attól kezdve, hogy a nemzés során meghatározza a gyerek nemét, mindaddig, hogy milyen rítusú temetést kap, nincs arányban a rábízottakkal és az erősen csökkentett szereppel a nyugati liberális társadalomban. (...)

A hiányzó apa – bárki hibájából volt is a válás és bármennyire hűséges is az illető egyházához – valószínűleg nem fogja az engedélyezett, rövid »láthatási időt« gyermekével a templomban tölteni. (...)

Nagy igazság tehát: ha nincs apa – nincs család – nincs hit. A férfiak megnyerése és megtartása alapvető fontosságú a hitközösség számára, és életbevágó minden anya munkájához, valamint gyermekeink jövőbeli megváltása szempontjából.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Egyszerűen azért , mert VAN Isten : az Úr Jézus ott / is / VAN . " Íme , én veletek vagyok minden nap a világ végéig "/ Mt 28.20 /.
2.Természetesen , aki nem akarja ezt belátni , az nem is fogja , s nem megy a templomba . A VÁLASZ az Isten felhívására személyes-helyettesíthetetlen FELADAT .

Kifejtenéd, kérlek, hogy amit leírtál (és semmi gond vele amúgy), az milyen gondolati viszonyban álla cikk témájával?

"Ha az apa és anya is rendszeres templomba járó, akkor a gyermekek 33 százaléka rendszeres templomba járó lesz."

ez egy- vagy kétgyerekes családoknál ijesztő csonkolással jár. Háromgyerekesnél már egy teljes gyerek jár rendszeresen.

Család az összetartó erő.Nő és férfi az alapköve,gyermek a gyümölcse.
---------------------------------
A szándékod jó, de elkövettél egy alapvető - bár ma már fel sem tűnő - hibát, ami által a cikk mondanivalójával, szellemiségével homlokegyenest szembe mész.
Találd ki, mire gondolok!

Sajna egyet kell értsek: ritka ostoba cikk, amiből valójában semmi nem derül ki.

Nem érti a létezést : ugyanis egy véges-emberi , Isten-ellenes döntést abszolutizál ...Ezért , Isten ellen nevelni a legnagyobb merénylet egy gyermek ellen .

A katolikus családoknál az anyánál is és a gyerekeknél is van "zseton". Vagyis perselyezéskor mindenki dob a kosárba. A gyerekek különösen ragaszkodnak ahhoz, hogy helyettük ne a szüleik adakozzanak, hanem ők dobhassák be.

Nekünk keresztényeknek fontos a templomba járás. Ezt a commentekből is kirajzolódik, hogy nem mindenki érti, fogja fel.
Keleten a vallásra nevelés az apa dolga. Vagyis minden fiú kötelessége követnie az apját a vallási szokásokban is. És amint láthatjuk, feltétel nélkül követi is. És nem egy két gyereket kell Istenhívőnek nevelnie. Úgy, hogy nagyon fontos szerep jut egy apának a vallásos életre nevelésben.
Ezért bicsaklik meg nálunk a kisgyerekek hitoktatása, mert a fiatal szülőket kellene előbb. Majd ők azután viszik a gyerekeiket is magukkal.

Most azt hitted, hogy vicces voltál kispályás!
Anélkül is térdelve imádkozunk, a Jóistenhez, hogy itt poénkodnál.

Válaszok:
gwrf | 2015. január 4. 15:51

Minden vasárnap meglátogattok egy templomot?
Van akinek a templom egy műemlék, amit építészetileg csodálni lehet, van akinek Isten háza, szent hely. Hiszen a katolikus templomokban az Úr Jézus van jelen.

nem vicc volt az, csak idézet

Válaszok:
Sulammit | 2015. január 5. 11:27

Ez szép és nemes és érdekes, de pont erről beszélek. Valamikor én is kivagdostam az egyik rádió újságokból a belül az elején levő templomot, mert oda volt írva a története, történelme is. Sőt olyan is volt, hogy úgy mentem be egy templomba, hogy először körülnéztem, megnéztem a szobrokat, képeket, mintha turista lennék, mert neveltetésemből kifolyólag arra gondoltam, hogy mindenki hülyének néz, hogy templomba járok. Más a történetét hallgatni és más Isten előtt leborulni.
Hátha eljön az idő, amikor nem turisztikai látványosság lesz csupán. Imádkozni szoktál benne? Egy icipicit?

És ez hogy jön ehhez a cikkhez?

Dícséretes, hogy templomokat látogatsz, de még mindig nem értem, hogy ennek mi köze a cikkhez.

Ja, értem.

A "templombajáró" nem = "templomba járó"

Tudod?

Értem, értem.
De azt hiszem, a következőben írtam, hogy a fogalom értelmezésével van a gond.
A cikk szerint - és általában így értelmezzük -, templombajáró ember az, aki imádkozni, és alapvetően, aki szentmisére jár a templomba, nem pedig az, aki művészettörténeti tudásának elmélyítése céljából.

Nehogy azt gondold, hogy bármit is felrovok neked. Ha majd itt lesz az ideje fogsz imádkozni is. Tudod, a szilvafáról sem szedjük le pirosan a szilvát, mert még éretlen.
A gyereket a példamutatással lehet a legjobban tanítani. Pl, ha összeteszed a kezed és azt kéred magadban...valamit a gyerekedért. Spontán imára, kérésre gondoltam.
Te nagyszerű szülő vagy és a gyerekednek, mint a legtöbb ilyen korúnak, bölcs meglátásai vannak. Összepuszilgattad érte?

Ezt már az előbbiekben is felfogtam.

Gratulálok a családodhoz.

És azt tudod, hogy miért?
"mert igazán tanulni csak 14 éves korom után kezdtem el,"
Azért, mert a fiúk később érnek. Ennyi.

Azért arról nem vagyok meggyőzve, hogy az emlegetett iszlám terroristák tényleg olyan mentálhigiénés jólétben vannak. Ehhez persze a fogalmakat sem árt tisztázni.

Ha a mentálhigiénés jólétet azonosítod a bibliai "megigazulás" fogalmával (mármint ennek a szubjektív oldalával, tehát azzal a kijelentéssel, hogy "én igaz ember vagyok, aki jó úton jár"), akkor ezek a terroristák akkor kerültek ebbe a lélekállapotba, amikor terroristává lettek. Előtte viszont egészen biztosan kerestek valamit, amit az őket körülvevő társadalom nem tudott megadni.

Nem csak. A zsidóknál is, vagyis a szemita vallásoknál, a férfi, az apa a meghatározó. A vallási törvények betartása és betartatása a férfi dolga.

Voltál Gaudi Szent család templomában Barcelonában, vagy a kisfiad járt ott?
Nem baj, hogy most úgy érzed, hogy nem vagy vallásos, de azon elgondolkodtál már, hogy mi vonz folyamatosan afelé az irányba?

Tudom, hogy egy állítólagos idézet. Senki nem tudja bizonyítani. Melyik évszámra teszik? Németh Zsolt is cáfolta ezt az "idézetet" egy vele készült hosszú interjúban. Vagyis azt bizonyította, hogy nem igaz az, hogy a Fidesz politikusai és itt ugye Orbán Viktorról beszélünk konkrétan, később és politikai érdekből fordultak volna a vallás és a vallásos emberek felé.
Ezt a mondatot, nem csak idézet formájában címezik a keresztény oldalnak, mert egyrészt nem tette idézőjelbe, másrészt úgy vélik, hogy ezzel a mondattal, gúnyolhatnak, alázhatnak bennünket. Kis naivak!

Válaszok:
Csomorkany | 2015. január 5. 11:48

Ha netán mégis mondott volna ilyet, akkor sem elfelejtendő, hogy OV református.

A "csuhások"-jelzőt eredetileg a reformátusok használták a katolikus papokra. Szóval nem feltétlenül a liberális harag szakadt föl az ő kebelében, lehet, hogy csak a reformátori, és ilyen módon házon belül intézendő a kérdés.

Már ha mégis mondta.

Válaszok:
Sulammit | 2015. január 5. 12:25
Sulammit | 2015. január 5. 12:28

Ha! Így van ha! Orbán hosszú utat járt be, mert nem nevelték hitben, hitre. Lévai Anikót viszont igen. Nyilván hatással voltak egymásra. Nekem tetszik ennek a fiatalembernek az életútja. Egy liberális fenegyerekből egy ötgyermekes családapává vált, aki szerető és hűséges férje, második feleségének.

Amíg nem szembesültem a csipet csapat katolikus gyűlöletével, katolikusok elleni kirohanásaival, addig nem találkoztam - hála Istennek - ilyen protestánsokkal. Habár a szúrka - piszkájukkal igen, de csak a TV-ben, és simán azonnal belefutottak egy jó nagy katolikus pofonba, ha minket is képviselt valaki. De hétköznapi protestáns hívőknél SOHA!

Azért írtam Németh Zsoltot, mert ő is református, sőt református lelkész az édesapja. De persze hívő katolikusok is voltak a fiatal Fideszben.

Válaszok:
Csomorkany | 2015. január 5. 20:13

"Csak az a kérdés, hogy a "zsetont" ki keresi meg?"
Mégis ki keresné meg, Nyilván, hogy az apa és az anya. De a gyerek, nem mondja, hogy amit én dobok be, az jobb lett volna fagyira!A római katolikus egyház és nem felekezet.
Hogy miért fogadja el? Olvasd el, hogy mi történt az egyházunkkal 1949-től és megkapod a választ.
Másrészt, ha ta más világnézetű vagy, és be akarsz dobni pl. papnaealés céljára, nem fogok a kezedre csapni.

Válaszok:
Sulammit | 2015. január 5. 13:05

"Másrészt, ha te más világnézetű vagy, és be akarsz dobni pl. papnevelés céljára, nem fogok a kezedre csapni."

Sokan nem. Én egyedül Tirts Tamásról tudom, hogy megvallottan katolikus volt az alapító generációból. És hol van ő már?

Válaszok:
Sulammit | 2015. január 5. 20:28

Egy hosszú interjú volt már nem tudom melyik újságban, talán a HVG-ben utána lehet nézni. Ő sorolja fel a neveket, mert neki is feltette az újságíró ezt a kérdést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés