Zavarták a mise közben csörgő telefonok, térerő-eltérítő rendszert szerelt fel a pap

2014. december 25. 10:53

Egy nápolyi katolikus pap, akinek elege lett abból, hogy állandóan csörögnek a telefonok mise közben, Faraday-kalitkát szerelt fel a templomra, azaz már nincs térerő az épületben.

2014. december 25. 10:53

Michele Madonna nápolyi papnak elege lett abból, hogy folyamatosan csörögnek a hívek telefonjai mise és más szertartások, még temetés közben is, ezért térerő-eltérítő rendszert (Faraday-kalitkát) szereltetett fel a templomára, hogy így biztosítja a szentmise nyugalmát – írja a Daily Mail. 

 
Miután a helyi rendőrség engedélyezte számára a rendszer felszerelését, pusztán ötven euróba került neki a művelet.
 
Az akció után azonban a környékbeli üzletek arra kérték az atyát, hogy távolítsa el a rendszert, mivel az zavarja az ő telefonhívásaikat és a kártyaleolvasó gépek működését. Az atya szerint azonban az ő problémáját megoldotta a lépés, és most már nem csörögnek a telefonok a szertartások közben.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2016. december 25. 19:18
"Az akció után azonban a környékbeli üzletek arra kérték az atyát, hogy távolítsa el a rendszert, mivel az zavarja az ő telefonhívásaikat és a kártyaleolvasó gépek működését. " Ez a cikk tele van baromsággal. A Faraday-kalitkában csak belül nincs térerő. Ami kívül van azt nem zavarja. De azt sem hiszem, hogy 50 euróból egy templomot be lehet kalitkázni.
kulalak
2015. július 30. 05:55
Ez az! Imádság: a tökéletes drótnélküli kapcsolat! :)
Fahrenheit 451
2015. március 14. 14:38
"de minimum némítani" ezt kéne kötelezővé tenni, de annyit lehetővé tenni, hogy hívőtől is segítséget kérhessen öreg, beteg hozzátartozója.
ciseaux
2014. december 29. 19:06
Amióta lett térerő a metróban is (most jön még az ingyen WiFi, lesz min röhögni!), jószerével senki nem olvas. Figyelje meg. Csak két-három évvel ezelőtt minden 2. utas olvasott valamit. Most vagy valami dedós játékot pötyögnek, vagy képtelenek a megfelelő számot kikeresni a "playlist"-ről, vagy a fakbukkot pötyögik. Vagy hangosan dumálnak 20 percet (20-at, 8-10 megállón át) olyasmiről, amiért legszivesebben lenyomnám a telefont a torkukon (vagy föl a ....). A különböző "csengőhangok"-tól azonnal rohamot kaphatnék, de a legszörnyűbb, mikor anyu, a gyerek, meg a férj, 3 külön baszkurát nyomogat...mert senki nem mesélte még el nekik, hogy a Keletitől a Batthiányiig nem áll meg az élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik