Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

2014. december 23. 14:34
A budapesti Szent István-bazilikában mutat be éjféli szentmisét Erdő Péter bíboros december 24-én, az esztergomi bazilikában Székely János segédpüspök misézik. Bölcskei Gusztáv, a református egyház zsinati elnöke a debreceni nagytemplomban tart istentiszteletet december 25-én, délelőtt, Gáncs Péter, az evangélikus egyház elnök-püspöke pedig a fővárosi Deák téri evangélikus templomban.

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

 
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. Ugyanekkor az esztergomi bazilikában Székely János segédpüspök mutatja be az ünnepi szentmisét – közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.
 
Tájékoztatása szerint december 25-én 10 óra 30 perckor Erdő Péter az
esztergomi bazilikában celebrál ünnepi szentmisét, december 26-án 11  
órakor pedig a hallássérültek szentmiséjét tartja a budapesti piarista Kalazanci Szent József-kápolnában.
 
Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban – közölte Tarr Zoltán zsinati tanácsos az MTI-vel.
 
Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek elmondta, karácsony első napján 11 órakor tart istentiszteletet a fővárosi Deák téri evangélikus templomban.
 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés