A huszártelepi szülők felhívása

2014. december 22. 10:30
A huszártelepi szülők
Magyar Kurír
Ne kényelmes budapesti lakásaikból mondják meg a roma jogvédők, mi a jó nekünk, huszártelepieknek! Mert nekünk és gyerekeinknek jó ez az iskola, és nem engedjük bezárni!

Feltétlen szükségét érezzük annak, hogy a közösségi hálón is hallassuk a hangunkat. Három évig húzódott az a per, amelyet roma jogvédők kezdeményeztek a mi jogaink védelmében. Ezzel csak egy problémánk van: senki a világon nem kérte ezt a segítséget tőlük. Legalábbis mi, akik a gyermekeinket a Sója Miklós görögkatolikus iskolába járatjuk, biztosan nem kértük.


Tudatában vagyunk annak, hogy mit jelent a szabad iskolaválasztás joga, s ennek ismeretében írattuk a gyermekeinket ebbe az iskolába. A híresztelésekkel ellentétben azzal is tisztában vagyunk, hogy mit mondanak erre a szakértők.

Fontosnak tartjuk tisztázni azt is, hogy mind az Alapítvány (CFCF), mind a többségi társadalom egy részének híreszteléseivel ellentétben, igenis fontos nekünk gyermekeink jövője; mint mindenki, mi is szebb jövőt akarunk gyermekeinknek. Egyetlen nagy különbség van a jogvédő szervezet céljai és a mi nézőpontunk között: az, hogy a mi véleményünk szerint ez az iskola is képes azt a versenyképes tudást adni a gyermekeinknek, amivel felvértezve nyugodtan indulhatnak a középiskolai tanulmányok felé. Minden településrésznek joga van az oktatáshoz, oktatási intézményhez. Így a Huszártelepnek, a huszártelepi embereknek is.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy nekünk jó a Sója Miklós-iskola, mi elégedettek vagyunk ezzel az iskolával. Aki nem akarja ideíratni a gyerekét, elviszi máshova, de mi ezt a helyet választottuk a gyerekeinknek, akik szeretnek ide járni.

Nem tartjuk elfogadhatónak azt sem, hogy a mi érdekeink hangoztatása mellett, s annak leple alatt azokat próbálják lejáratni, akik nekünk a valódi segítséget nyújtják, nevezetesen a görögkatolikus egyházat. S végképp nem tartjuk elfogadhatónak, hogy emellett még politikai törekvéseik hangoztatására is felhasználnak minket.

Szeretnénk megkérni Mohácsi Erzsébetet és mindenkit, aki ellenünk tevékenykedik, hogy bízzák ránk a döntést, és törvényekre hivatkozva ne lehetetlenítsék el gyermekeink tanulását egy olyan iskolában, ahol mindent megkapnak! Ne kényelmes budapesti lakásaikból mondják meg a roma jogvédők, mi a jó nekünk, huszártelepieknek! Mert nekünk és gyerekeinknek jó ez az iskola, és nem engedjük bezárni!

Azért akarnak bennünket büntetni, mert csak a mi gyerekeink jelentkeznek ebbe az iskolába?

Miért akarják, hogy gyerekeinknek naponta utazgassanak más iskolákba, ahol nem érzik jól magukat? A Sója Miklós-iskola a Huszártelepen élőkhöz nagyon közel van. Közel van a szívünkhöz is, és a gyerekeink ott jó kezekben vannak!

A bíróságon minket senki sem hallgatott meg. Sem önök, sem a bírók. Ezért az ország közvéleményéhez fordulunk. Kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hogy igazságtalan, amit roma jogvédelem címen tesznek velünk, amiért a gyerekeinket abba az iskolába járatjuk, amelyikbe mi akarjuk – és a gyerekeinkkel, akik szeretnek ide járni, tanulni, nagyon sok szépet és jót kapnak, nagyon jól bánnak velük itt; csatlakozzanak hozzánk, fogjunk össze, és mutassuk meg, hogy együtt erősek vagyunk, és a politikusok által hozott törvények nem minden esetben szolgálják a mi érdekeinket!

Kérünk mindenkit, segítsenek rajtunk, osszák meg felhívásunkat, kövessenek, lájkoljanak bennünket!

Köszönjük, hogy meghallgattak bennünket, és reméljük, hogy sikerül megmenteni a Sója Miklós-iskolát!
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bátor és tisztességes kiállás, szurkolok nekik.
Elég volt abból hogy akaratuk ellenére képviseljenek valakiket, megkérdezésük nélkül.
Bárki teszi is ezt.

Az igazi jogvédőt arról lehet megismerni, hogy ha beledöglünk, akkor is megvéd, ha kell, akár a saját jogaink ellenében is.

Ezért fizetik őket, így aztán soha sem a megoldás, hanem a feszültség fenntartása az érdekük.

A lényeg a többségi társadalom állandó zaklatása, mindenféle kisebbség állítólagos érdekei mögé bújva. Vagyis az örökös felforgatás.

Korrekt!
Magyarország pedig nem kér a demokrácia exportból.
Nálunk demokrácia van!

Remélem lesz további visszhangja ennek a levélnek, remélem a médiát érdekli és remélem felfújja. Most jót tennének vele.

Isten áldása legyen a Sója Miklós - iskolán, minden tanulóján és tanárán és a munkáján. Isten áldja meg a szülőket is törekvéseikben, amit ezért a nagyszerű közösségért tesznek.
Ez, már nem "csak" egy iskola, szülőkkel, tanulókkal és tanárokkal, hanem egy krisztusi szeretet közösség.
Áldott, békés, karácsonyt kívánok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés