Ferenc pápa bővítette a pedofília elleni vatikáni bizottságot

2014. december 17. 15:44
Tizenhét főre emelte Ferenc pápa a papok által elkövetett szexuális visszaélések megelőzésére felállított bizottság létszámát. A bizottság kilenc taggal bővült, többek közt két korábbi áldozattal.

Ferenc pápa a korábbi nyolcról tizenhét fősre emelte szerdán a papok által elkövetett szexuális visszaélések megelőzésére felállított vatikáni bizottság létszámát, amelynek tagjai között két egykori áldozat is van.

 
A tavaly decemberben felállított vatikáni pedofília elleni bizottság tehát újabb kilenc taggal bővült. Ferenc pápa Sean O'Malley bíborosra, bostoni érsekre bízta a bizottság vezetését, aki saját egyházmegyéjében a papok által elkövetett szexuális visszaélésekkel szembeni küzdelem példaképeként vált ismertté. O'Malley bíboros a vatikáni reformokkal megbízott C9-es bíborosi tanácsnak is a tagja. 
 
A most már 17 fős bizottságban helyet kapott Robert Oliver, a Hittani Kongregáció főügyésze, valamint a papok által elkövetett szexuális visszaélések két áldozata is. A két illető az ír Marie Collins, akit 13 éves korában erőszakolt meg egy pap és a brit Peter Saunders, aki idén nyáron találkozott Ferenc pápával, amikor az egyházfő a papi erőszak volt áldozataival imádkozott együtt a Vatikánban. 
 
A bizottság tagjai az összes kontinenst képviselik: közöttük van Hanna Suchocka volt lengyel miniszterelnök, valamint Luis Manuel Ali Herrera a kolumbiai Bogotá egyeteme pszichológia tanszékének vezetője. A 17 fős bizottságban nyolc nő van, közöttük ketten szerzetesnők, és tíz a laikusok száma. 
 
A vatikáni pedofília elleni bizottság eddig saját irányelveinek kidolgozásával foglalatoskodott. Az első plenáris ülése február 6-8. között lesz. 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jézus és Mohamed találkoznak e odaát? Mondja e Jézus, utóda legalább tesz valamit a pedofília ellen, de a próféta utódai eltűrik az erőszakot és a nőrablást, nők eladását Lucifer nem röhögi ki őket:nincsenek papjai, nincs temploma se, az emberek mégis kedvére cselekszenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés