Összegyházi nyomásra hívták vissza a közmédia vallási főszerkesztőjét

2014. december 11. 16:03
Katolikus, református, evangélikus és zsidó vallási vezetők tiltakozó levelének hatására az MTVA elvette a vallási műsorok szerkesztését a korábban kirekesztő megnyilvánulásairól elhíresült Siklósi Beatrixtől.

A Népszabadság értesülései szerint már nem Siklósi Beatrix szerkeszti a közmédia vallásai műsorait. A kirekesztő megnyilvánulásairól elhíresült tévés október 15-től lett az MTVA vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője. Ez nem csak a médiában okozott felhördülést, hanem a vallási vezetők körében is. A lap birtokába került egy tiltakozó levél, melyet október 21-én írt Erdő Péter bíboros, a katolikus püspöki kar elnöke, Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és Heisler András, a Mazsihisz elnöke írt Szabó László Zsoltnak, az MTVA vezérigazgatójának.

Az egyházi vezetők levelükben egyebek mellett azt írták: „Siklósi Beatrix szerkesztő úrhölgy személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”. Arra kérték a vezérigazgatót, hogy a vonja vissza a kinevezést, és kezdődjön egyeztetés az MTVA és az egyházak között.

Az MTVA vezérigazgatója október 27-én válaszolt: sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az egyházi vezetők is megismételték a médiában megjelent, Siklósi Beatrixot „támadó” állításokat, védelmébe vette a tévést, ugyanakkor eleget tett a kérésnek, és törölték Siklósi feladatköréből a vallást. Mint az egyházi vezetőknek jelezte: önálló vallási főszerkesztőség felállítására tett javaslat, aminek vezetéséről egyeztetni kívánnak az egyházakkal.

 

Fotó: MTVA

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jé, nem tudtam, hogy a hölgy utálja a reformátusokat.
:-)

Egy igazi katolikus Erdő Pétert nem tekinti sem katolikusnak, sem magyarnak.

Amikor Erdőt a Fidesz kormány arra kérte, hogy a trianoni emléknapon húzzák meg a templomokban a harangokat - miként ezt tették a trianoni szerződés aláírása napján is , igaz, akkor még magyar volt az esztergomi bíboros - , Erdő ezt megtagadta.

Erdő hitsorsos párja, Jakubinyi gyulafehérvári érsek is tiltakozott mindenfajta magyar nemzeti megnyilvánulás ellen a csíksomlyói búcsú alkalmával. A nagyváradi és máramarosszigeti vérvonal egybeért. Semmi közük a magyar katolikus egyházhoz.

Ezek az idegenek ülnek a protestáns egyházak vezetői székeiben is, így nem kell csodálkozni, hogy a magyarokat kiszorítják.

Szabadkőművesek vakolnak szorgalmasan és nem tegnap kezdték el. Olvasni, hallgatni kell Raffay Ernő történészt a keresztény egyházakba beépült szabadkőművesek munkájáról/romboló tevékenységéről a múltban. Állítása szerint ma is nagyon aktívak.

Siklósi Beatrix bűnei is számosak, még Raffayval is készített riportot a témában

http://www.youtube.com/watch?v..

Nem értem ezt a "kirekesztö megnyilvánulás" vádat. Valahol egy link egy ilyen müsorról esetleg?

Frusztráció?? Te vagy itt az egyetlen aki egy fórumozó anyját durván szidtad és még büszke is voltál rá.

Egyelőre ő a bíboros, úgyhogy tiszteletet neki!
Persze, ha nem vagy katolikus, akkor nem szóltam - de akkor meg mi közöd hozzá?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés