Index: A KDNP nem szavazza meg az egyházügyi törvényt

2014. december 10. 15:03
Az Index információi szerint Erdő Péter bíboros után a KDNP is azt javasolja a Fidesznek, hogy ne bocsássa szavazásra az új egyházügyi törvényt. Erdő Péter és Semjén Zsolt is azt sérelmezik, hogy a Fidesz egy az egyben át akarja venni a német egyházügyi szabályozást.

Nem fogja támogatni az új egyházügyi törvényt a KDNP a parlamentben – tudta meg az Index. A lapnak Semjén Zsolt azt mondta, hogy minden eszközzel meg fogják akadályozni a törvény elfogadását. A törvényről az előkészítés során sem az egyházakkal, sem a KDNP-vel nem egyeztetett a nagyobbik kormánypárt. Erdő Péter bíboros és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is azt sérelmezi, hogy az Igazságügyi Minisztérium egy az egyben le akarja másolni az egyházak német szabályozását.

Ezzel Semjén szerint az a baj, hogy a német rendszer az egyházakat tulajdonképpen az állam alrendszereiként fogja fel, tehát nem független rendszerként finanszírozza. Semjén szerint viszont az egyházaknak egyedi jellemzőkkel bíró szabályozást kell kapniuk.

A KDNP szerint nem kell új törvény, mivel az eredeti, általuk kidolgozott törvény megfelelő lenne, ha a Fidesz néhány képviselője nem módosította volna az utolsó pillanatban. A nagyobbik kormánypárt szerint a tervezet túl liberális volt, ezért került bele például végül az a szabály is, mely az új egyházak beiktatásáról való döntést a parlament jogává tette.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden egyház a többi egyházat eretneknek tartja Ezért helyesebb az engedélyezést olyan szervre bízni,mely nem a hitelveket de a társadalmi hasznosságot nézi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés