Pápa – Elite Bruxelles 1:0

2014. november 26. 12:25
Hetty King
Spiler.info
Ferenc pápának tegnap sikerült kilépnie a bullshit-dobozkából.

„Egy olyan politikai korrektség által uralt intézményben, mint az Európai Parlament, az őszinte szónoklat nagyon ritka. Ferenc pápának tegnap sikerült kilépnie a bullshit-dobozkából, ennek ellenére – vagy épp ezért – minden frakció állva tapsolta. Arra vettük a bátorságot, hogy kiemeljünk pár gondolatfoszlányt a tegnapi beszédből.

1. Az emberi jogokat mintha manapság szélesebb értelemben használnák, mégpedig úgy, hogy nem veszik figyelembe az ember alapvető társadalmi körülményeit és biológiai adottságait. Az emberi jogok fogalmát mintha nem kötnék össze a kötelesség épp oly fontos fogalmával.

2. Az emberi jogoknak egy olyan rendszerét kell kialakítani, amely az egyéneket összeköti a közjóval és a közösséghez való tartozással. Ha az emberi jogokat nem rendeljük alá a közjónak, akkor ezek a jogok korlátlanok lesznek és végső soron konfliktusokhoz és erőszakhoz vezetnek.

3. A méltóság azt jelenti, hogy az embert nem egyedüli lénynek, hanem társas lénynek képzeljük el. Európa legfőbb baja a magányosság és a társas kapcsolatok hiánya. Ez igaz a sorsukra hagyott öregekre, az igazodási pont nélküli fiatalokra, a városokban tengődő szegényekre és a jobb jövő reményében érkező bevándorlókra is. A magányosság a gazdasági válsággal csak tovább nőtt.

4. Az európai gondolat az emberbe vetett bizalmon alapul. Nem is igazán az állampolgárba, vagy a gazdasági alanyba vetett bizalmon, hanem a méltósággal felruházott emberbe vetett bizalmon.

5. Európát ma sokan egy korosodó nagymamának látják, amely elvesztette dinamizmusát. A születését előidéző nagyszerű gondolatok ma már nem vonzóak, helyüket átvette az intézmények technokráciája.

6. Politikai vitáinkat sokkal inkább a technokrata és gazdasági kérdések uralják, mintsem az európai ember jövőjével kapcsolatos valódi kérdések.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zseniális az új pápa. Egyre jobban csodálom.

Mivel délamerikai, ahol a kereszténység és a közöségek még hordozzák azokat a jegyeket melyek europában a szekulizációt követő liberális vadhajtásainak szinte kötelezővé válása és az az értékrend a keresztény kultura teljesen visszaszorult minden területen beszélhetünk akár társadalom, gazdaság, pénzügyi kulturáknál.

Ez még vadabb mikor a diktaturákban az erőszakos keresztényüldözés erőszakos szekulárt bolsevik kommunista eszmék mégnagyobb kárt okoztak.

Itt nem arról van szó hogy vallás kötelező gyakorlása, hanem a kultura kulturkör és a kereszténység erkölcsi alapértékei, mint társadalomszervező erő visszaszoritása minden téren. A nichilizmus, a szervilizmus mint értékként felmutatott követendő példa amire Ferenc pápa is rámutatot téves ut europában ami nem vezet sehova.

Mit mondott Fernc pápa a megújuló energiákról?

Illetve hol olvashatnám ?

Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de mintha az internetes sajtó nem volna tele a Pápa beszédével.

Kedves Mandiner,

nem lehetett volna mind a 13 pontot betenni, tekintettel arra a sok vegyes vágottra, amit itt nap nap után olvashatunk?
Üdítő a különbség, szeretnének a képviselő urak/hölgyek annyi sütnivalóval rendelkezni, mint amennyiről a Pápa ezen az egy szónoklatán tanúbizonyságot tett. Verhofstadt úr, Lunacek asszony vajon hogyan érezte magát? Megkülönböztetve(sen).

És akkor kihirdetném az eredményt:
Pápa - Elite B. 13:0
Legalább.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés