A hajléktalanokat segítő Simon Sándorné kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

2014. november 24. 11:45
A hajléktalanok segítésével foglalkozott a kilencvenes évek elején, aztán a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány munkáját segítette Simon Sándorné, Dancs Mária, aki a Szent Erzsébet rózsája-díj idei kitüntetetteje. Az elismerést Erdő Péter bíboros adta át.

Tizenötödik alkalommal adja át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetésre javasoltak közül ebben az évben a testület tagjai Simon Sándornét választották ki, Horváth Éva, a Ferences Világi Rend Magyarországi Közösségének országos minisztere ajánlása alapján. A díjat Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke adja át november 23-án, vasárnap Budapesten, a Duna Palota Színháztermében – írja a katolikus.hu.

 
Simon Sándorné, Dancs Mária tizennégy éves korában csatlakozott a Ferences Világi Rendhez, ahol a kilencvenes évek elején hajléktalanok segítésével foglalkozott, majd részt vett a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány munkájában. Itthon a pestszentlőrinci plébánia hitéletének volt tevékeny szervezője. Fáradhatatlan odaadással segít mindenkinek, határainkon átívelő tevékenysége mellett otthonába is szívesen befogadja a rászorulókat.
 
A díj átadására évente Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, kulturális rendezvény keretében kerül sor.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés