Bagnasco bíboros: A melegházasság egy trójai faló

2014. november 17. 12:19
Az azonos neműek élettársi kapcsolata és a melegházasság olyan „trójai lovak”, amelyek alapvetően gyengítik a család intézményét – figyelmeztetett Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a püspökök assisi ülésén.
Az azonos neműek élettársi kapcsolata csak arra jó, hogy „összezavarja az embereket” és aláássa a hagyományos családot, főleg ha az ilyen párok még gyermeket is fogadhatnak örökbe – mondta Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke az olasz püspökök assisi ülésén.
 
Bagnasco leszögezte: „felelőtlen dolog új formák kitalálásával gyengíteni a családot”. Hozzátette: „Ez csak összezavarja az embereket, és olyan hatása van, mint egy trójai falónak, kulturális és szociális értelemben kezdi ki az emberség magvát.” A bíboros, egyben Genova érseke szerint a gyermekeknek „joga van egy apához és egy anyához”.
 
A melegházasság intézményét nem vezették még be Olaszországban, de az előző időszakban több vezető politikus is kifejezte abbeli szándékát, hogy megtenné ezt a lépést. A külföldön házasságot kötő azonos nemű párok kapcsolatát a polgármestereknek joguk van élettársi kapcsolatként elismerni, ám Angelino Alfano belügyminiszter felszólította a településvezetőket, hogy ne ismerjék el az ilyen kapcsolatokat.
 
Egy októberi felmérés szerint az olaszok 85 százaléka támogatja az azonos neműek élettársi kapcsolatának bevezetését, de csak 25 százalék támogatja a melegházasságot. Az olasz politikát megosztja a kérdés, a baloldal a élettársi kapcsolat mellett van, a jobboldali ellenzi azt. Eugenia Roccella, az Új Középjobb képviselője  például egyetért Bagnascóval, és úgy véli, hogy a polgármesterek akciói is a trójai ló taktikáját követik.
 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés