Először tartottak nem egyházi rendezvényt a Sixtus-kápolnában

2014. október 20. 10:34
Először tartottak nem egyházi rendezvényt a Sixtus-kápolnában: szombaton a Porsche jótékonysági koncertjén mintegy negyven szerencsés turista vehetett részt. A bevétellel a pápa karitatív munkáját támogatják – jelentette be a Vatikáni Múzeum.

 A Sixtus-kápolnában, Michelangelo frissen restaurált freskói között tartott, szombat esti hangversenyen azok vehettek részt, akik a Porsche szervezte exkluzív római körútra jelentkeztek – adta hírül a The Daily Telegraph online kiadása.

 
A Vatikán nem tette közzé, mennyi a bevétele az eseményből, ám a Porsche Travel Club szervezte utazás ára fejenként az ötezer eurót (másfél millió forint) is elérhette.
 
A koncertet a római Santa Cecilia Akadémia kórusa adja, mely gyökereit a 16. századra vezeti vissza. Az előadás után a turisták gálavacsorára hivatalosak. A Vatikáni Múzeumban őrzött remekművek között elköltött vacsora lesz az utazás fénypontja – mondták a szervezők.
 
Ferenc pápa támogatja, hogy hasznosítsák a Vatikán páratlan kulturális örökségét a szükséget szenvedők javára.
 
Paolo Nicolini, a Vatikáni Múzeum ügyvezető igazgatója elmondta: a nagyvállalatokat – elsőként a Porschét – arra kérik, adakozzanak a Sixtus-kápolna használatáért. Az összeget a katolikus egyház karitatív céljaira fordítják a pápa döntése alapján.
 
Koncerteket korábban is tartottak a Sixtus-kápolnában, ám csak egyházi hallgatóság részére, többek közt II. János Pál és XVI. Benedek pápa tiszteletére. Ez az első alkalom, hogy az 1473 és 1484 között épült kápolnát magáncélra bérelheti ki egy vállalat.
 
A freskók védelmében a kápolnában új világítási és szellőzőrendszer lép működésbe október 30-án, ezeket csütörtökön mutatták be.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés