Müller bíboros visszautasította a neki tulajdonított szavakat

2014. október 17. 16:07
Federico Lombardi vatikáni szóvivő csütörtökön kijelentette, hogy a La Repubblica című olasz napilapban megjelent, Gerhard Müller bíborosnak tulajdonított kijelentéseket nem a bíboros tette.

Federico Lombardi vatikáni szóvivő csütörtökön visszautasította a La Repubblica című olasz napilapban megjelent, Gerhard Müller bíborosnak, a Hittani Kongregáció prefektusának tulajdonított kijelentést.

 
A La Repubblica napilap szerdán Müller bíborost idézte a most zajló római rendkívüli szinóduson hétfőn felolvasott, úgynevezett Vita utáni jelentéssel (Relatio post disceptationem) kapcsolatban, mely szerint a bíboros a „megszégyenítő és teljesen hibás” szavakkal illette a dokumentumot. A neki tulajdonított állítás az újság szerint a jelentésről folytatott tanácskozáson, a nyelvi kiscsoportok megbeszélésén hangzott el.
 
Csütörtökön Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője a napilap által idézett szavakat – Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa nevében – hivatalosan is visszautasította mint téves közlést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés