Az újjáépítésben segít Boszniában az Ökumenikus Segélyszervezet

2014. október 13. 13:04
Újabb szakaszába ékezett az Ökumenikus Segélyszervezet balkáni segélyprogramja. A nyár eleji azonnali segítségnyújtás során a kitelepítetteknek nyújtott segítséget, később pedig a visszaköltözőket támogatta a magyar segélyszervezet.

Az újjáépítési szakaszba lépett az Ökumenikus Segélyszervezet balkáni segélyprogramja. A szervezet kétezer négyzetméter padlóburkolat és 135 tonna szigetelőanyag kiosztását kezdte meg  a boszniai Bijele Plocaban – írja az Evangélikus.hu.

A húsz millió forint érékű adomány első nyolc kamionnyi szállítmánya reggel 9-kor érkezett meg a településre, ahol 36 család ingatlanának felújítását segíti majd.
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet balkáni segélyprogramja keretében Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában nyújtott esőzés, árvíz és földcsuszamlás utáni segítséget súlyosan károsult települések lakóinak, többek között Dobojban, a Jamenából Sid településre evakuált családoknak, Krupa na Vrbasban, Celinacban, Vogoscaban, Kosovaban, valamint Banja Lukában, ahol több magyar család is lakik.
 
Eddig összesen 60 millió forinttal járult hozzá a kitelepítettek élelmiszerrel és személyes higiénés szerekkel történő ellátásához, az otthonukba visszatérők fertőtlenítő és tisztítószerekkel való felszereléséhez, az ingóságok pótlásához, valamint építőanyagokkal a károsodott ingatlanok felújításához. 
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet a későbbiek folyamán további boszniai és szerbiai településeken tervez ingatlanfelújításokhoz segítséget nyújtani, mellyel a térségben történő humanitárius szerepvállalásának értéke várhatóan meg fogja közelíteni a 100 millió forintot.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés