Egy afrikai bíboros áldozásról és poligámiáról

2014. október 12. 16:33
Wilfried Napier dél-afrikai püspök szerint ha engedélyezik az áldozást az újraházasodottaknak, akkor nem lehet szembeszállni a poligámiával.

A dél-afrikai Durban érseke, Wilfried Napier bíboros felveti a kérdést: ha az elváltak és újraházasodottak áldozhatnának, akkor milyen alapon utasítjuk el a poligámiában, többnejűségben élőket? Ha az európaiak odamennek Afrikába, és azt látják az emberek, hogy újraházasodottként áldozhatnak, akkor mondhatják, hogy számukra természetes a poligámia, akkor ők is áldozhatnak. Napier szerint az újraházasodottaknak az lehet a feladatuk, hogy „vigyék a keresztet Jézussal”. „Azt kellene mondanunk, hogy nem kell viselnetek a kereszteteket?” A bíboros felteszi a kérdést: megkövetelhet-e valaki a gyermekeitől életre szóló elköteleződést, ha maga sem úgy él? 

A hírek szerint egy másik afrikai püspök azzal kommentálta az újraházasodottak áldozása engedélyezésének német javaslatát: az afrikaiak az egyértelmű erkölcsi útmutatást szeretik, és ez átmegy az egyházon, akkor Afrikában a katolikus híveket el fogják hódítani a muzulmánok és a kis protestáns felekezetek.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem értem ez afrikai bíborost, mit nem ért ezen: aki elválik, elutasítja a többnejűséget,nem vesz új feleséget a megunt mellé, nem süllyed vissza a hordák, a félállati lét szintjére.hanem az ideális helyzetet állítja vissza:egyetlen férfi és egyetlen nő kapcsolatára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés