Orbán, és az Isten

2014. október 5. 10:21

Köntös László
reposzt
Miként lehetséges az, hogy ezek az állítólagos álkeresztyén politikusok parazita módon ráülnek az állítólag már alig létező keresztyénségre, s már kétszer is kétharmados többséget szereztek?

„Egészen tragikomikus, ahogyan ez a mai balliberális oldal némely képviselője mennyire nem érti ezt az országot. Nem is tudom, sírjak-e, vagy nevessek. Itt van ez az írás Huszár Ágnestől, kedvenc oldalam, a Galamus rendszeres szerzőjétől, aki, ha jól sejtem, megpróbálja rekonstruálni azon mechanizmusok egyikét, amely ennek a kormánynak a népszerűségét megalapozza. S a szerző ezt boncolgatva rámutat a – nevezzük így – vallási effektusra.  S bizony, eljut a szokásos közhelyig, hogy ez a politika csak kihasználja az emberek vallásos érzületét, s az a sok hülye keresztyén meg ájultan borul a politika képviselőinek lábai elé. El van nekünk, keresztyéneknek magyarázva, hogy ez az egész folyamat voltaképpen a vallásos érzület transzplantációja egy politikai viszonyba, csak ezek a szerencsétlen templomba járó jámbor és öntudatlan lények ennek nincsenek tudatában. Átformált vallási bódulatukban tulajdonképpen nem is tudják, hogy egy pszichotikus szemfényvesztés áldozatai, s emberekbe vetik bizodalmukat Isten helyett. Pláne, ha ennek a fals bizalomnak további inspirációt ad a pénz, az egyház kitömött zsebe, akkor szinte szárnyal a magukat keresztyénnek beállító politikusok iránti vallási hódolat. (Arról most ne is beszéljünk, hogy pénzzel kitömött egyházról beszélni a kifosztottság évtizedei után eléggé demagóg szöveg. Jobb, ha leszögezzük: a rendszerváltás után az egyházakat egyik politikai oldal sem akarta teljesen kárpótolni. Ebben bizony nagy volt a soha ki nem mondott megegyezés: az egyházakat anyagilag függő helyzetben kell tartani.) 


A cikkben felvázolt teória szerintem teljesen hamis vágány. Nem kell ilyen bonyolult hatásmechanizmusra gondolni, sokkal egyszerűbb dolgokról van itt szó. – De ezt majd a végén. Itt az elején viszont határozottan ki kell mondani: semmi kedvünk ahhoz, hogy Orbán Viktort összekeverjük az Úr Istennel. Ezt kikérjük magunknak. De haladjunk sorjában.

Először is nem értem, hogy míg a balliberális káté folytonosan azt sulykolta, hogy ez az ország állítólag nem keresztyén többé, miféle érdeke fűződne egy politikusnak papok, meg keresztyének előtt bájologni? Ha odamegy, és még fényképezteti is magát, akkor azzal is számolnia kell, mint ahogyan számol is, hogy vajon az ő nyilvános részvétele egy templomi ünnepségen hoz-e, vagy visz szavazatokat? De van itt egy nagy-nagy dilemma: hogyan lehetséges az, hogy egy állítólagosan nem keresztyén országban egy templomi show segítségével szavazatokat lehet szerezni? Mégpedig nem is keveset. Miként lehetséges az, hogy ezek az állítólagos álkeresztyén politikusok parazita módon ráülnek az állítólag már alig létező keresztyénségre, s már kétszer is kétharmados többséget szereztek?  Ha én egy nem keresztyén ország lennék, nemhogy kétharmadot, de egy százalékot sem adnék nekik. Ha én egy nem keresztyén ország lennék, bizony büntetném azt a politikust, aki a keresztyénséget politikai jelszóként a szájára veszi, vagy aki egy keresztyén templomban merészel megjelenni, ott kamerák előtt pózolni. De hát ez a sok nem keresztyén, ez a nem keresztyén ország mégsem büntet. Érthetetlen. Ellentmond minden, a keresztyénség hazai helyzetéről készült statisztikának. Hát, ez valóban óriási dilemma. Ehhez képest a világegyetem tágulása, vagy a semmi kérdése, vagy a fekete lyuk óvodásoknak való feladat.

Nem lehetséges, hogy ebben az országban mégis csak van valami olyasmi, hogy keresztyén hagyomány, lelkület, érzület, kultúra, bánom is én? A genius loci, hogy ilyen teljesen abszurd és irracionális dolgot mondjak? Én a balliberális véleményformálók helyében elkezdenék gyanakodni, hogy mégis csak van itt valami, ami állítólag szerintük már nincs is.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A genius loci, hogy ilyen teljesen abszurd és irracionális dolgot mondjak? "
Ez valóban abszurd és irracionális a bal-liberek számára. Mármint a genius loci.
Többek között ezért tartanak ott, ahol...

Válaszok:
Berecskereki | 2014. október 5. 13:18

Egy nyavaját!

Bármelyik ferdeszemű félmilliárdnál kevesebbel ki sem lép az utcára a Volvojához.
'Iszen Magyarországról láthatja el az Uniót adó- és vámmentes kínai áruval, oszt jónapot!

Szóval a PÉNZ az isten.
Azt szolgálja mind.
Csak Orbán sokkal ügyesebben.

http://www.monoricenter.hu

Hölgyeim és Uraim!

Nem lehetne ma egyszer békét hirdetni a gyűlölet helyett? Mindkét oldalon?

Hallgassuk a ferences Alessandro Brustenghi és a zsidó Orad Katz és Tsudik Grinwald csodálatos énekeit. Békét hoznak a lelkekbe.

Vajon ki van a „köpeny” mögött?

Ugye arról a Huszár Ágnesről (Dr. Huszár Ágnes) van szó, aki nyelvészkandidátus, a Pápai Református Kollégium alapítójának, Huszár Gálnak, és a Heidelbergi Káté fordítójának, Huszár Dávidnak a leszármazottja?

Arról a Huszár Ágnesről, akinek a munkaviszonyát a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán 1998 megszüntették, majd pert nyert és az Egyetemnek kártérítést kellett fizetni, tetemes perköltség mellett?

Kapcsolódó forrás: http://karolibotrany.blogspot...

Biztos vagy az állításod valódiságában, hogy "Ez valóban abszurd és irracionális a bal-liberek számára. Mármint a genius loci."?

Ugye genius loci nem jelent mást, mint; a hely szelleme, helyi ihlet; egy bizonyos helyen uralkodó, onnan kisugárzó szellem.

Szerinted ilyen nincs a balliberális oldalon? Szerintem van, melynek alapja a mindenáron való hatalom megszerzése és megtartása.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2014. október 5. 16:28

"támogassák gyurcsányt, aki amúgyis rendszeresen bérmálkozik," :D

Nem rendszeresen, hanem többször is.
Hazudik reggel, éjjel meg este, majd bérmálkozik és így lett/lesz belőle továbbra is reformista liberátor.

Nos, lehet, hogy elhamarkodott voltam.
A hely szellemét ugyanis kizárólag pozitív - patrióta és ahhoz köthező - kisugárzással azonosítottam...

Szerintem a betiltások nem igazán hoznak megoldást.
Mint mindenben itt is az egészséges arányok híve vagyok.
Ami azt jelenti: Istenhívő vagyok, s elég, ha ezt az Úr tudja.
S ehhez a mindennapokban a tetteimmel, magatartásommal lehetek hűséges.

" De a hely szelleme volt annyira vonzó, hogy gyorsan elmagyarosodtak."
S ennek az asszimiláció ellenzői egyáltalán nem örültek.
Sokan közülük talán megelégedéssel vették tudomásul, hogy kifosztották és haláltáborokba vitték őket. Hogy úgy mondjam, a távlati céljuk elősegítésébe ez pontosan beleillett.
Mindig az ártatlanok - esetünkben az elmagyarosodott, de ugyanúgy az identitásukat megtartó magyarországi polgárság - fizetnek a távoliak "távlati" céljaiért.
Amikor az egyensúly felborul - az egyenrangú Budapest a kétmillió kitántorgóval szemben - akkor bizony csalfa lett a hely szelleme.
De sajnos a magyarországi viszonyokat mondig ez jellemezte, jellemzi.
Akkora a deficit generációkról generációkra, ami hosszú távon csak rendkívüli politikai-társadalmi teljesítménnyel lenne orvosolható.
Pl. rendkívüli " politikai-társadalmi teljesítmény" lett volna, ha annak idején a teljes magyar - benne a bal-lib véleményformáló értelmiség - felkiáltott volna, hosszan, amikor először olvasta-hallotta a "Több pénzt az embereknek - több pénzt az önkormányzatoknak!" werberi bal-lib jelszavát.
Akkor az első Orbán-kormány kap még négy évet, s 2006-ban minden bizonnyal egy konszolidált, valódi, nemzeti "bal-lib" nyert volna, ami az előző politika kiteljesítését, tökéletesítését végezte volna el. S így tovább.

Van abban igazság, amit Köntös ír, de én sokkal korlátozottabbnak látom az érvényességét.

Keresztény, vagy a kereszténységgel bármi távoli kapcsolatot tartó választó általában nagyon keveset tud kezdeni a szocik és a liberálisok mai társadalompolitikai üzeneteivel, legyen szó homoszexuális jogokról, euthanáziáról vagy szabad abortuszról stb. stb.

Emiatt csekély az esély a keresztény szavazók átszavazására mindaddig, amíg ezekben a kérdésben a jobboldal szilárdságot mutat többek között az egyházi eseményeken való részvétellel, és a másik oldalon a balosok szilárdságot mutatnak abban, hogy mindebben a nyugati elvtársaik követeléseit visszhangozzák.

Istenhez, Jézuson keresztül jutsz el.
Jézushoz az egyházon keresztül.
Az egyházalapító Jézuson keresztül.

"de szemtanúja voltam nem egy olyan esetnek, hogy így bandában rászálltak egy-egy szerencsétlenebb gyerekre, és szívatták, elvették a cuccait...stb."
- Csendes szemlélő voltál, vagy valamilyen módon próbáltál segíteni?

Nem találtad a helyed az iskoládban, az osztályodban, gondolom otthon sem, az Isten házában sem.
Azok a kifejezések amiket használsz az évfolyamtársaidra, osztálytársaidra "álértelmiségi, álkeresztény módon csúsznak másznak az oltár előtt, közbe meg pont az ott tanítottakkal ellenkezően cselekednek."
Nem veszed észre, hogy aki itt "ál" az te vagy?
A szüleid nyilván értékes, megfelelő erkölccsel, tudással rendelkező embert szerettek volna nevelni belőled. Sajnos nem vették számításba a te szabad akaratodat. És ez eleve ellenkezést szül.
Sajnálom, hogy nem találtad meg a szépséget a keresztény életben, az elköteleződést Istennek. Lett ellenben belőled egy ítélkező ember, aki csak a rosszat látja meg.

"Mindenki kezdje el magán és elég megjavítandót talál."J. W. Goete

Nem a királyi palotába, hanem a Karmelita kolostorba költözik a hivatalával együtt Orbán Viktor..
A Budavári Palotát ez a kormány építi újjá, amit a szocik 52 év alatt sem voltak képesek.
Költözhetett volna a Sándor Palotába is, hiszen ebből a célból - miniszterelnökség, vagyis a mindenkori miniszterelnök rezidenciájának, - lett bérelve majd megvéve 1867-től.
A gondolataid nagyon kisstílűek és persze rólad árulkodnak.

Én mindig sajnáltam, hogy nem neveltek vallásos szülők. Hithű kommunisták, Istentagadók. Sokat gúnyolódtak, gúnyolódnak a hitem miatt.
Egyszer amikor ezt elmondtam egy atyának, azt válaszolta, hogy ne sajnáljam, hogy nem kaptam vallásos nevelést, mert akkor lehet, hogy mivel lázadó voltam, szembefordultam volna velük, és a vallással, Istennel.
Az a helyzet, hogy azok is akik tagadják Istent, a keresztényektől sokkal többet várnak el, mint más halandóktól és időnként ennek nehéz megfelelni.
Nagyon sokan vagyunk fiatalok a Regnum Marianumban. Nagyon jó a közösség és sokan megtalálják a párjukat is. Egyszer gyertek el, ha van kedvetek.

Ami nem megy azt ne erőltessük.
Azt gondoltam, hogy nem lettél Isten tagadó. Lehet, hogy azért nem foglalkozol vele "komolyabban", mert a részeddé vált.
Az imádkozás beszélgetés Istennel.
Vannak nyitott emberek és vannak akik nem szeretnék kiadni magukat a benső gondolataikat, érzéseiket mások előtt.
Én szerettem a cserkészetet, pl. jól megtanítottak tüzet gyújtani, aminek ma is sok hasznát veszem a kirándulásaim folyamán. Nem turistaházakban alszom, hanem ahol ér az este a hegyekben, alvózsákban a földön. Megszokták kérdezni, hogy nem félek-e a farkasoktól akik időnként áttévednek Szlovákiából. Nem félek, nem bántanak.
Ez nem mindenkinek való, sokfélék vagyunk, és Isten szereti ezt a színes emberiséget.
Nem probléma, ha valaki a civilizáció vívmányait többre értékeli a nomád életmódnál.
Az a lényeg, hogy vannak barátaid. Csak az a kár, hogy szerintem elég sokáig hagytad magadat irányítani, illetve a szüleid nem vették figyelembe a jelzéseidet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés