Magyar taggal is bővül a Nemzetközi Teológiai Bizottság

2014. szeptember 25. 11:00
Ferenc pápa öt évre kinevezte a Nemzetközi Teológiai Bizottság 30 új tagját, köztük van Dr. Dolhai Lajos magyar teológus, egri főiskolai tanár.

Ferenc pápa öt évre (2014-2019) kinevezte a Nemzetközi Teológiai Bizottság 30 új tagját, köztük van Dr. Dolhai Lajos magyar teológus, egri főiskolai tanár - tájékoztat a Vatikáni Rádió és az Egri Főegyházmegye.

A testület főtitkára a francia domonkos, Serge-Thomas Bonino lett. Az új kinevezésekkel a lehető legnemzetközibb lett a Nemzetközi Teológiai Bizottság. Vannak a tagjai közt világi papok, különböző rendekhez tartozó szerzetespapok, egy amerikai és szlovén szerzetesnő és három nőprofesszor (Kanada-Anglia, Ausztrália és Ausztria-Németország képviseletében).

Dolhai Lajos 1981 óta folyamatosan tanít az Egri Hittudományi Főiskolán, a dogmatika és az ökumenikus teológia tanára. Szakterülete a szentségek és a liturgia teológiája. Könyvei mellett rendszeresen jelennek meg tanulmányai teológiai folyóiratokban, cikkei pedig főként az Új Ember c. katolikus hetilapban. 2012-ben megkapta a Stephanus-díjat. Az Egri Főszékesegyházi káptalan tagja. II. János pápa 1999-ben tüntette ki pápai prelátusi címmel.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meglep Dolhai úr kinevezése , mert amit olvasni lehet tőle , nem utal kiemelkedő tudásra . Ezzel nem bántom , mert a Szentatya tudja , mit tesz...

1.Semmi problémám nincsen vele , de személy szerint találtam volna alkalmasabbat / pl. Dr. Fodor György / .
2.Ismétlem : maximálisan akceptálom a Szentatya döntését , s tudatában vagyok annak , hogy minden választás problematikus ...
3.Megjegyzésen nem irányult Dolhai professzor úr ellen , akinek sok sikert kívánok , s Isten áldását kérem üdvös tudományos tevékenységére .

Válaszok:
Sulammit | 2014. október 4. 16:04

Fodor György görög katolikus, de ő biblikus és sok egyéb hivatala van.
Mindenkinél tudunk mindig jobbat. Én is tudok, Fodornál is, de nem dobok be neveket. Biztos az ő tudására van most szükség. Persze, hogy örülünk, hogy rá esett a választás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában