A pápa bizottságot hozott létre a házassági semmisségi eljárás reformjára

2014. szeptember 22. 10:01
A Szentatya még augusztusban elhatározta, hogy létrehoz egy különleges tanulmányi bizottságot az egyházi házassági semmisségi eljárás megreformálására. A testület tagjait szeptember 20-ával nevezték ki.

A Szentatya még augusztusban elhatározta, hogy létrehoz egy különleges tanulmányi bizottságot az egyházi házassági semmisségi eljárás megreformálására. E döntés kapcsán a Szentszék szeptember 20-án közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztat, hogy a bizottság elnöke Pio Vito Pinto püspök, a Rota Romana bíróság dékánja.

 
A bizottság tagjai: Francesco Coccopalmerio bíboros, a Pápai Törvénymagyarázó Tanács elnöke; Luis Francisco Ladaria Ferrer SJ érsek, a Hittani Kongregáció titkára;  Dimitrios Salachas püspök, a bizánci rítusú görögkatolikusok apostoli exarchája; Maurice Monier, Leo Xavier Michael Arokiaraj és Alejandro W. Bunge, a Rota Romana törvényszék prelátus ügyhallgatói (auditorai); P. Nikolaus Schöch OFM, az Apostoli Szignatúra Legfelsőbb Bíróságának ügyész-helyettese; P. Konštanc Miroslav Adam OP, az Aquinói Szent Tamás Egyetem (Angelicum) rektora; P. Jorge Horta Espinoza OFM, az Antonianum Pápai Egyetem kánonjogi fakultásának dékánja; Prof. Paolo Moneta, a Pisai Egyetem nyugalmazott kánonjogásza.
 
A speciális bizottság mielőbb megkezdi munkáját. Célja, hogy előkészítse a házassági eljárás reformjavaslatát, egyszerűsítve és felgyorsítva annak folyamatát, és védelmezve a házasság felbonthatatlanságának alapelvét – írja a szentszéki közlemény.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés