Hálaadó istentiszteleten vett részt Balog Zoltán

2014. szeptember 14. 14:35
Balog Zoltán a budapesti Szilágyi Dezső téri református templom felújításáért tartott szombat este hálaadó istentiszteleten vett részt.

 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, van-e értelme ennyire szétosztani a miniszter úr munkásságát.

Amennyire én katolikusként látom, a református egyház az Úr 2014-es esztendejében Magyarországon erős államegyházi allűröket mutat föl.

Ami azt illeti, ma már sokkal erősebbeket, mint a katolikus egyház, ráadásul a dolognak megvannak a történelmi gyökerei is, akár a török-kori Erdélyre gondolva, akár a XIX-XX: századi Magyarországra.

Nem baj, ha ez ébreszt némi prüszkölést berkeken belül is.

Ja, XIX. századi gyökereken pl. az episzkopális egyházvezetés visszaállítását értem, amit a másik posztban tárgyaltok. Annak semmilyen más értelme nem volt, mint hogy így lettek olyan elegáns református lelkészek, akik be tudtak ülni a katolikus érsekek mellé a Felsőházba.

Bár kétségtelenül katolikus forrást idézel, a definíciót némileg szűkösnek találom.

"Államegyház"-ról akkor beszélünk, amikor az állam és az egyház összefonódik, és egyfelől az állam a preferált egyház tisztségviselőit saját hivatalnokaiként kezeli, beleszól a kinevezésükbe, stb, másrészt a preferált egyház érdekében egyenlőtlenül bánik más felekezetekkel.

A katolikus egyház az államegyházi helyzetet a kora újkorban megörökölte a középkorból, amikor ez legalább két lényeges szempontból természetes volt:
- egyrészt a katolikus egyháznak nem volt szervezeti konkurrense
- másrészt az államoknak állami iskolarendszer hijján nem volt saját, egyháztól független írástudó hivatalnokrétege.

Ettől függetlenül a XIX-XX. században lényeges elmozdulások történtek az államegyházi helyzetből:

- Napóleon bukása után a katolikus egyház maga döntött úgy, hogy továbbra is a napóleoni konkordátum viszonyait kívánja fönntartani Franciaországban

- Az I. vatikáni zsinaton kinyilvánította, hogy a püspökkinevezéseknél a pápa akaratát tekinti döntőnek

- A II. vatikáni zsinaton kifejezetten üdvözölte a vallásszabadságot, a helyesen és a tévesen gondolkodó emberek egyenlő méltóságára való tekintettel.

Ennek megfelelően ma már tilos egyházi személyeknek állami tiszségeket elvállalni.

Miközben tehát a katolikus egyház tudatosan elfogadta az állammal való összefonódás megszüntetését, érdeklődve szemléljük református lelkész-miniszterek lelkipásztori tevékenységét...

Föntebb megbeszéltétek kgyulával, hogy Erdélyben igenis működött aktív lelkészként, csak az szerinted offtopic. Gondoltam, szólok, hogy szerintem nem. Részemről ennyi.

Egy palástban elmondott miniszteri prédikáció Erdélyben, miután épp a jelenlegi kormány tette - amúgy igen helyesen - szavazópolgárokká az ottani magyarokat, nagyon is világos államegyházi allűr.

Mondjuk az igazi probléma nem is az, hogy miniszterként lelkészi tevékenységet végez, hanem hogy lelkészként miniszterit...

Dehát valóban ti tudjátok. Részemről örülök az elmúlt évszázadokban kiizzadott katolikus szabályozásnak, és örülök annak is, hogy volt olyan református, aki kritizálta Balogh lelkészi megnyilvánulásait.

Csak egy kérdés: ha az erdélyi prédikációval minden OK, akkor miért kellett mindenképpen helyesbíteni ezt a cikket? Elvégre ugye na és ha prédikált volna...

Hát, ha arra gondolsz, hogy Orbán Viktor futballakadémiát alapít, mire Kiss-Rigó László is futballakadémiát alapít, akkor nehezen tudnék veled vitázni, és ami azt illeti, hasonló református szolgalelkűségre példát sem tudok, de Kiss-Rigó kapott már nyilvános bírálatot is Erdő Pétertől, és erre sem tudok református példát.

Kifelé elég egységesen FIDESZ-párti csapatnak mutatkoztok, nálunk meg legalább látszik némi üdvös megosztottság...

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 22. 13:58

Már bocsánat, de Orbán Viktor futballakadémiája, még sehol sem volt, amikor Kiss-Rigó Lászlóé már megvolt.

Erre a bírálatra én is kíváncsi lennék.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 22. 18:28

A Mária Rádió valamelyik műsorát említették, sajnos a neten nem találtam.

Ami a futballakadémiák időrendjét illeti, legyen, de ha államegyházi allűrök a téma, akkor Orbán és Kiss-Rigó viszonya ékes katolikus példa.

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 22. 23:00

"de ha államegyházi allűrök a téma, akkor Orbán és Kiss-Rigó viszonya ékes katolikus példa."
Ezt elmagyarázod, mert nem értem.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 23. 7:59

Most hadd ne írjam le itt mindazt, amit életkörülményeimből következően tudok róla, de az teljesen nyilvános, hogy föllép fideszes pártrendezvényeken, és beszédeinek rendszeres témája mindaz, amit a FIDESZ kampányközpont témaként kitalál. Amikor pl. államadósságot kellett csökkenteni, akkor az egyházmegye egymilliárd forintját fölajánlotta államadósságcsökkentésre, stb.

Véleményem szerint egy püspöknek egyszerűen nem szabad ilyen szinten exponálnia magát egy politikai párt mellett.

Amúgy írd be a gugliba, hogy "Kiss-Rigó" és hogy "FIDESZ".

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 23. 14:15

Ja, és időrendtől függetlenül a FIDESZ-szel közös focimánia is tragikus. A focimánia a FIDESZ-nek is szégyene, de hogy egy katolikus püspök az egyházmegye pénzét sporttámogatásra költse, az szerintem botrány.

Hát, legyen. Nem akartam semmit túldimenzionálni, csak örültem annak, hogy valaki reformátusként jelezte, hogy a lelkész-miniszter szereplése nem teljesen kóser.

Megnéztem és mindenhol csak rosszakat írnak róla.
Nekem viszont "bejön" ez a püspök és a stílusa már évek óta, püspöksége előtti időből is.

Hivatkozik az olasz példára. Ez így is van. Carlo Caretto az egyik mélyen tisztelt papom, olvastam egy jó pár könyvét. Az egyikben, talán a Kerestem és megtaláltam címűben, arról ír, hogy egy plébános milyen módon épített hívő közösséget. Először egy focipályát épített. Az tele lett gyerekekkel. Aztán a plébániát aztán... már nem emlékszem. Mindenesetre a focinak, kosárnak...közösségépítő ereje van.

Amikor az a nagyszerű ember Schulek Ágoston még élt havonta megrendezték a TF estéket. Biztos hallottál már róla.
Az egyikre meghívta Kis-Rigó Lászlót és Fabiny Tamást. Fabiny szószátyár volt és dicsekedett a felekezete jó cselekedeteivel úgy kellett leállítani.
Kis-Rigó pár lényeges mondattal foglalta össze a mondanivalóját, az egyházunk rengeteg segítségét, amit ez emberek felé tesz, úgy kellett kihúzni belőle.
Ugyanazt a kérdést kapták és hol egyiknek hol a másiknak kellett válaszolnia rá.
Fabinyi annyira kispályás volt és szerénytelen.
De Kis-rigót más összefüggésben is láttam, szóval én tisztelem őt.
Ami a politikát illeti, Gyulai is utálta és megvetette a komcsikat és meg is volt az oka rá. Ahogy minden keresztény embernek.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 23. 21:30

Azért túl lehetne lépni azon az antagonizmuson, hogy ha útálom a komcsikat, akkor rögtön elájulok a FIDESZ-től vagy a Jobbiktól. Különösen egy püspök léphetne túl ezen.

Ha Kiss-Rigó plébános lenne, és kijárna a gyerekekkel a grundra focizni, azt mondanám, ámen. Úgy tudom, meg is tette, ámen. Egy csomó időt töltött a hittanosaival.

De püspök, és püspökként fociakadémiát épít. Ha nem látod a szintugrást, és ebből következően az egyházi jelenlét elszivárgását, és az értelmetlen pénzeltapsolást, akkor valszeg csak te nem látod és Kiss-Rigó.

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 24. 10:27

Valszeg. Miért is "pénzeltapsolás"?
Mint püspök megteheti, mint plébános, nem.
Gyulai püspök úr is szerette volna ő volt az ötletgazda.
Aki utálja a komcsikat, és keresztény a Fidesz-KDNP-t fogja támogatni. Nekem ez a véleményem.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 24. 12:00

Azért pénzeltapsolás, mert egy ilyen intézményben hosszú távon nem biztosítható a keresztény tanúságtétel. Egy fociakadémia az normálisan a fociról szól, nem Krisztus hirdetéséről. Az egyház pénzét viszont Krisztus örömhírének a hirdetésére kell fordítani.

Ami a továbbiakat illeti, a véleményed meglátásom szerint nem vezethető le kényszerítő logikával a Nicea-Konstantinápolyi Hitvallás hitágazataiból, ezért nem nevezhető kötelező keresztény tanításnak.

Én pl. úgy látom, hogy a FIDESZ-KDNP csúnyán visszaél azzal, hogy az ellenzék teljesen komolytalan, és maga is vállalhatatlan húzások sokaságát követi el. Néhány példa Acidonál.

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 24. 13:15

Na vajon melyiknek, vagy inkább melyeknek?
Ez a téma sokszor felmerül. Magam részéről nem támogatom a nyilvánosságra hozatalát. Aki akarja megnézheti, hogy őt ki figyelte meg és megfigyelték-e egyáltalán.
Krisztus második eljövetelekor, mindenkiről minden kiderül. De akkor már nem ebben az ítélkező, intoleráns állapotunkban leszünk.

", meg a békamenetek "keresztény középosztály"-beli résztvevőié..."

Eddig minden békemeneten részt vettem. Amit Tóta W. Árpád kommentelői következetesen birkamenetnek neveznek.
Tanúsíthatom, hogy sokan nem keresztények, legalábbis nem templomba járók.

Ami a Fidesz-KDNP és a kereszténység közti összefüggést illeti, a véleményeddel nem értek egyet.

Azért írtam, hogy nekem ez a véleményem, hogy lásd ez nem kötelező érvényű. Pontosan azt a célt szolgálta, amit írtál, hogy nem "Nicea-Konstantinápolyi Hitvallás" és nem kell velem egyetérteni, mert ez sem kötelező. El is lehet határolódni a véleményemtől.

"egyház pénzét" Pályázati források és szponzorok bevonásával épül az Akadémia, ami katolikus iskolának minősül.

Ahogy utána néztem Kispesten is létesült futball akadémia, és számtalan műfüves pálya pedig szoci vezetés van.
Majdnem mindenki szeret focizni ez tény. A gyerekek töltsék el itt az idejüket a szüleikkel és akkor kevesebb lesz a céltalanul lődörgő utcagyerek, kevesebb a bűnözés.

Pályázati források és szponzorok bevonásával épül az Akadémia, ami katolikus iskolának minősül.
Ezek tények.
"A szegedi ismerőseimtől úgy tudom, hogy annyira azért nem mennek jól a dolgok"
Ezen mit kell érteni?

"Persze, de nem erről van szó." Hát miről van szó? "pár dolog viszont mintha sokkal kevesebb figyelmet kapna, mint elődje idején."
Ezt kérdeztem. Mi az a pár dolog? Konkrétumok nélkül általánosságban beszélsz még nem bizonyítasz semmit.
Mutass olyan egyházmegyét, ahol nincsenek elégedetlen emberek. Mindenki tegye meg a magáét a saját területén.

"nyilván szóltak" Ez, csak feltételezés erre nem alapozhatsz. Ha, mint, már írtam Gyulai püspök úr szerette volna megvalósítani, csak kisebb léptékben, KRL püspök úr tető alá hozta.

2010-ben EGY kampánygyűlésen vett részt és ezt sérelmezi az MSZP. Gyulai püspök úr is keményen képviselte a keresztény értékeket a komcsikkal szemben, ezért is nekimentek a szocik.

Én szeretem a focit nézni és művelni is - amatőr szinten. Tudom, hogy milyen közösség, csapatépítő szerepe van. A szülőket is összehozza.
Ez a legnépszerűbb sport világszerte, de nálunk nem a legeredményesebb.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 25. 8:19

Ne kényszeríts már arra, hogy egy ilyen fórumon a nyilvánosságra jutottakon túlmenően szidjak egy püspököt!

A 2010-es kampányrendezvénytől függetlenük KRL folyamatosan kampányol a FIDESZ-nek, ahogyan azt egyébként meg is ígérte, csak most lusta vagyok előkeresni azt a 2014-es interjút talán a Heti Válaszban, ahol ugyanezt a bullshitet nyomta.

A focimácia kiszorító hatása nyilvánvaló. Ez az egyházmegye már kapott ennyi és ennyi forrást, épített belőle, amit épített, az egyházfinanszírozásra fordítható pénzek további részeit használják más egyházmegyék. Vagy ez a szempont, ezt úgy hívják: "fűnyíró", vagy ezt fölülírja a politikai loyalitás, de akkor viszont "Pelikán elvtárs, ezért egyszer még kérünk magától valamit."

Az a helyzet, hogy miért is ne politizálhatna, állhatna ki az egyház, vagy egyes püspökei, papjai egy olyan párt mellett, amelyikben támogatóját látja, főleg, ha az egy KDNP-vel van kiegészítve.
Mindezt persze nem a szószékről.
Amit műveltek az Egyházzal, a papokkal és szerzetesekkel, a hívekkel a komcsik ez a legkevesebb.
"2006-ban P. Vértesaljai Lászlóra büszke voltam, de nem csak ő volt a Fidesz rendezvényén. Más papok is voltak, de ez nem publikus.
Úgy emlékszem, hogy választások előtt az MSZP felháborodására körleveleket szokott kiadni Erdő Péter is. Pártnevet nem írt, de világos a szándék, hogy hova húzzuk az X-et.
Részemről befejeztem a témát, úgysem tudjuk egymás érveit magunkévá tenni, ami nem baj.

Ami a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiát illeti 2007- ben jött az ötlet a mostani komplexumra, de már Gyulai Endre püspök úr is tervezte.
2009-ben iskolázták be az első évfolyamot bár még nem volt kész, Európa egyetlen katolikus futballakadémiájába.
Mivel nem lett kész őszre azért csúszott át 2010 nyarára.
Akkor ugye nem a Fidesz volt a kormányzópárt?
Ki volt akkor is a polgármester? Botka László
Milyen színű volt az önkormányzat? Piros MSZP
Támogatta anyagilag is az önkormányzat az Akadémiát? Igen.
A gyerekek nem káromkodnak, evés előtt és után imádkoznak, mielőtt a pályára lépnek imádkoznak hittanórára járnak. Lelkészük is van a fiúknak aki sokat mesél nekik a nagyon vallásos focistákról, mint példaképről, Grosicsról, Kakáról, Iniestáról..

"A végén úgyis ki fog derülni, hogy baráti politikusainknak csak fügefalevélnek kell az Egyház, hogy a cúnájukat eltakarják vele!"
Miért pont azt? Miért nem írtad Ádámét? A politikusok és egyházi vezetők férfiak nem?

"nyilván szóltak... Kiss-Rigónak nyilván szóltak, hogy 'Lacikám, érdemes lenne pályázni'. Ne legyél már ennyire végtelenül naiv. Mit gondolsz, ha már a trafikokat is a helyi Fideszben osztják ki, akkor sokszázmilliós pályázatokkal mi lehet a helyzet? -

Erre írtam neked egy hosszú választ.
A lényege, hogy miről beszélsz?
Gyurcsány-Bajnai-Botka triumvirátus volt akkor hatalmon, de vastagon!

Erre nem azt mondtad, hogy sorry, hanem jössz itt a fügefalevéllel. Amikor erre kérdezek rá, megint nem erre válaszolsz, hanem, visszakanyarodsz a politikában való részvételére, amiről már elmondtam a véleményemet.

"KRL fideszes pártrendezvényeken szólal fel."
Én lehet, hogy naiv vagyok, de te viszont szembe mész illetve figyelmen kívül hagyod a tényeket.
Nem rendezvényeken!
"Még 'csak egyszer' sem. Ha ezt magyarázni kell, akkor megint csak gond van."
Veled van a gond, mert nem ismered a tényeket és ez rágalmazás, ha ezt magyaráznom kell, akkor gond van.
Lehet, hogy nem kellett volna részt venni kampánygyűlésen, vagy húsvétkor a Fideszről beszélni, de az azért nyílt titok, hogy nem csak KRL kedvenc pártja a Fidesz, hanem a keresztények beleértve a vezetőit, túlnyomó többségének. Akik akkor is kiálltak a Fidesz-KDNP mellett amikor az éppen a nyolc év büntetését töltötte.

Még mindig nem válaszoltál,konkrétan, hogy mit hiányolnak az ismerőseid? A MINTHA nem válasz.
"Hát, kb azt, hogy a foci a püspök úr szívügye, pár dolog viszont mintha sokkal kevesebb figyelmet kapna, mint elődje idején."

Nézd meg a püspök úr programjait és meglátod, hogy nem "csak" a foci érdekli.

Márfi Gyulának sem kellett volna megírnia a nyílt levelét?

A kérdés nem az, hogy van-e állampolgári joga KRL-nek a FIDESZ mellett kampányolni, hanem hogy egyházi feladatával összefér-e, hogy él ezzel a joggal. Nem magyar állampolgárként kritizálom, hanem katolikus egyháztagként.

Na, ami azt illeti, magyar állampolgárként általában vagyok fáradt a lelkes FIDESZ-fanoktól így, a FIDESZ-kormányzat ötödik évében, és ennek a halmaznak elemeként Kiss-Rigótól is eléggé fáradt vagyok.

A teljes passzivitás és a FIDESZ melletti kampányolás mellett vannak azért harmadik utak is...

Lám, lám! Újabb nyulat húztál ki a kalapból?
Most a Dom és környéke felújítását varrod Kis Rigó László nyakába, a bűnlajstromát folytatva.

- Vagyis mivel a Lázár János Hódmezővásárhelyen tartott rendezvényén (már itt is csúsztattál, mert rendezvényeket írtál!) felszólalt 2010-ben ezért épült meg a Futball Akadémia 2009-ben, (ami 2006 előtt már tervben volt véve) az MSZP vezetésű országban és városban Gyulai püspök úr valósította volna meg! Amit az egyházmegye állt, 2 milliárd forintból, mert ezt állítottad. - Ami hazugság! Mint már írtam neked.

"Persze, de nem erről van szó. Kiss-Rigónak nyilván szóltak, hogy 'Lacikám, érdemes lenne pályázni'"
Vagyis Gyurcsány "leszólt" Lacikámnak?

Szóval a szegedi Dom és környéke nem a Dél.alföldi Regionális Operatív program keretében újul meg, európai uniós támogatásból? Pedig még a Népszabadság szerint is ebből.
Szerinted pedig ezt a kétmilliárdot "csak felszólalt egy politikus választási rendezvényén. Aztán a politikus megtámogatta kétmilliárddal a dóm és környéke felújítását"

Te miről beszélsz?
Próbálj arra törekedni, hogy a szavaid lefedjék az igazságot, a tényeket.
Azért, mert egy püspök vagyis APOSTOL UTÓD nem a szíved csücske, nem kellene rágalmazni és ezt írni róla, főleg, ha keresztény embernek tartod magad, pláne nem, ha katolikus vagy.

"Az ilyen ember hülye és/vagy karrierista és/vagy zsarolható valamivel."
Erre a mondatodra utaltam.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 28. 11:55

Gyurcsány fölosztotta az egyháznak akkortájt is fizetett pénzeket. A Szegedi Egyházmegye Futballakadémiát épített belőle, tehát mást nem, mert másra akkor nem jutott. De nem baj, KRL-nek vannak olyan politikai összeköttetései, hogy ezt bőségesen kompenzálta az új kormányzat.

Na, hogy egy konkrétumot említsek: mi a francért akarja szerinted Kiss-Rigó László, hogy a Szegedi Egyházmegye legyen a fönntartója a Pest Megyei Gyermekvédelmi Szolgálatnak?

Nem tudom, most hogy áll a dolog, de pár éve komoly tervek voltak erre. Nyilván Erdő Péternek esze ágában sem volt ezt az állami funkciót átvenni (ahogy a sporttámogatást sem), erre jött KRL, hogy na majd ő átveszi.

No, mindegy, én szívből örülök, hogy az egyházmegyémben nincs egyházi futballakadémia.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 28. 12:20

Meg is csinálta: http://szentagota.hu/hu/bemuta..

Tudom, minden a legnagyobb rendben, nevelőszülőket képezni Pesten az szent egyházi feladat. Különösen, mert az állam le akarja passzolni, és mert itt van egy remek vállalkozó egyházmegye. Kicsit vidéki, dehát a Szent Ügy ugye...

Te úgy véled, hogy Kiss-Rigót gályarabság fenyegeti a kormány melletti kiállása miatt? Mert én inkább jó néhány újabb milliárd Forint fenyegetését érzem...

Hol is hol is? Hopp megvan sehol.
Kiss-Rigónak nyilván szóltak, hogy 'Lacikám, érdemes lenne pályázni'. -"Ne legyél már ennyire végtelenül naiv. Mit gondolsz, ha már a trafikokat is a helyi Fideszben osztják ki, akkor sokszázmilliós pályázatokkal mi lehet a helyzet?

Valóban nem két milliárdot írtál, hanem "sokszázmilliós" pályázatokat.

"Aztán az sem stimmel, ha Húsvétkor, rádiós igehirdetés ürügyén arra biztatja a hallgatókat, hogy szavazzanak az ő kedvenc pártjára."
Konkrétan mit mondott? Hallgass a szívedre szavazz a Fideszre? Vagy mit?

"A katolikus politikus az evangélium "ügynöke" a világban és kovászként evangelizálja a társadalmat."
Magyar Kurír 2014 jan.11.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 29. 21:54

Semmi kifogásom a katolikus politikusok ellen. Csak ne legyenek pappá szentelt személyek.

Nézd, személyes politikai történetem az elmúlt években, hogy eléggé kiakadtam a FIDESZ-re, és tavasszal leadtam egy protestszavazatot az LMP-re, hogy legyen valamilyen értelmes ellenzék is odabent. Azt nem tudom, mit tettem volna, ha a balosok jobban megszorongatják a fiúkat, lehet, hogy akkor mégiscsak leszavazok a FIDESZ-re, mert valódi érték, hogy az óvodában nem egyes és kettes szülője van a gyermekeknek, hanem apjuk és anyjuk. De kb. ennyi.

Namost, játssz el a gondolattal, hogy egy püspök a nyilvánosság előtt előadja ezt a gondolatmenetet. Kiakadnál? Na, ugyanazt érzed, mint amit én Kiss-Rigóval kapcsolatban.

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 29. 22:55

A hasonlat nem biztatás, hanem hasonlat. Vagy azt mondta amit írtál
"arra biztatja a hallgatókat, hogy szavazzanak az ő kedvenc pártjára."
Ezt te mondod, vagy ő mondta?

Veled nincs is vitám.
Az LM-.vel kapcsolatban lenne, de ez keresztény oldal, úgy, hogy nem lesz.
Sőt két jó cikkel, még alá is támaszthatom a véleményedet.
Origó A papok pártállása megosztja a híveket 2001 szept. 18.
Új ember A papok és a politika 2007 7.22.
Mindkettő érdekes.

Nem álltam ki a kampányrendezvény mellett.
A papoknak különben is tiltva van a kampánybeszéd. Már nem tudom mit írtatok, csak részt vett vagy beszélt is?

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 30. 9:14

Namost, nem érzékelem, hogy olyan nagyon mást mondanék, mint acido, de szívesen kiszállok a vitából :-)

Ami mondandóm volt, azt elmondtam.

Ez egy érdekes logikai játék: ha neked nincs vitád velem, és nekem nincs vitám acidoval, akkor?

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 30. 10:22

Négy év négy nap. Hol itt a probléma? Ha így írod, ahogy most, semmi vitatkozni való nem lenne benne. De nem ezt írtad, hanem hozzá tetted a személyes véleményedet, gondolataidat, amit KRL nem mondott. Nekem ezzel van problémám. Mond a tényeket, a következtetést, majd én, vagy más levonja. Ne állíts olyan dolgot ami meg sem történt.
Én téged szeretnélek komolyan venni ez ugye nem baj?

Akkor? Akkor beszéljünk másról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés