Rómában épül a mormonok legnagyobb európai temploma

2014. szeptember 11. 22:14
A katolicizmus központjában emel templomot az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, vagyis a mormon egyház – jelentette csütörtökön a La Repubblica olasz napilap internetes kiadása.

 A katolicizmus központjában emel templomot az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, vagyis a mormon egyház – jelentette csütörtökön a La Repubblica olasz napilap internetes kiadása.

 
Az itáliai mormon gyülekezetnek a Róma északi külvárosában épülő temploma a tizenkettedik, egyben a legnagyobb lesz Európában. A teljesen fehér színű épület mellett látogatóközpont, vendégház és könyvtár is helyet kap több mint hatvanezer négyzetméteren. 
 
Az Egyesült Államokban 1830-ban alapított egyház első olaszországi templomát jövőre avatják fel a mormonok olaszországi jelenlétének 50. évfordulóján. A mormon egyház olaszországi tagjai a hatvanas évek második felében 1400-an voltak, számuk mára megközelíti a 30 ezret. Rómában kétezren vannak, az egész világon pedig 15 millióra teszik a számukat.       
 
A mormonok beveszik Rómát című cikkében a La Repubblica hangsúlyozta, hogy az Olaszországban a kisebb vallások között számon tartott mormonok temploma mintegy 18 kilométeres távolságban lesz a Szent Péter bazilikától. Ezt „veszélyesnek” nevezte Elio Sgreccia vatikáni bíboros, miközben olasz érsektársa, Gianfranco Girotti úgy nyilatkozott, hogy Róma kapui mindenki előtt nyitottak az ökumenizmus nevében.        Rómában emelkedik egyébként a második legnagyobb európai mecset is, amely 1995-ben nyitotta meg kapuit és közel 40 ezer muzulmán látogatja.
 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Antikrisztus beköltözött Rómába! Ezt nem kellett volna enedni!

Gyuluska
!
Én sokkal rozogábbnak gondoltalak annál, hogy a többnejűségben élő mormonokat támogatnád!
Nem csak a szemed kívánja?!

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 16. 20:18

Nincs többnejűség a mormonoknál.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 17. 9:10

Ez attól függ. A mainstreamnál valóban nincs, és mondjuk valószínű, hogy Rómában ők akarnak építkezni, de vannak olyan eretnek irányzataik is, akik visszatértek az alapító, Joseph Smith eredeti programjához.

Végülis ha egy háztartásban van egy férfi és három nő, meg egy csomó gyerek, akkor a mai világban ki az, aki ebbe kívülről bele tud szólni? Ugyanúgy nem lehet ebbe sem beleszólni, ahogy a római templomépítésbe sem.

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 17. 13:05

Ami a tanításukat illeti, hát az elég meredek, és hasonlít a magukat protestáns, de közelebbről megnevezni nem akaró triumvirátus nyilatkozataihoz.

A templomépítésbe Róma v. az olasz kormány szólhat bele.
Valószínűleg azért engedik, mert nem sok vizet zavarnak.

Fogalmam sincs.
Hatalmas telek, sok maniért.

Nade ki tudja, ma mit mond az Úr, amikor már nem fenyegeti blokád Utah államot.

Gyuluska!
Nem voltak taplók a régi magyarok, kik szépen beengedték a török látogatókat Budavárba,kik a kis János Zsigmond keresztelőjére jöttek,holmi motozással nem akarták sérteni a vendégeket,- az eredményt mindenki tudja.
Néha muszáj taplónak lenni. Nézd a Szulejmán sorozatot és eliszonyodhatsz a többnejűség borzalmaitól.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 18. 12:43

1952-ben volt a mártélyi tanácselnöknek egy híres beszéde, amiben imígyen szólt:

"...innen üzenem Trumannak, hogy jól húzza meg magát!"

Nem azt nézem, amit meghagysz nékem, hanem azt, amit értékesnek tartok.Tökéletes korrajz, tö9kéletes lélekrajz jellemzi e sorozatot tökéletes kivitelben, és megérthetjük belőle nemcsak az abszolutista török állam működését, de azr is, a többnejűség nemcsak a nőknek rossz, nem jó az a férfiaknak se, de főleg nem az ilyen környezetben felnőtt gyermekeknek.

Ú.gy tűnik, Te inkább átveszed más véleményét,ahelyett, hogy saját tapasztalatod alapján ítélkeznél

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 18. 17:56
Csomorkany | 2014. szeptember 18. 17:57

Azért a mormonok védelmében mégiscsak megjegyzést érdemel, hogy egy mormon férj csak nem tudja ukmukkfukk kivégeztetni asszonypajtást, Szulejmán meg igen. Szóval nem lelkesedve a többnejűségért, többnejűség és többnejűség között is van különbség.

Válaszok:
magnamater | 2014. szeptember 19. 18:27

Ja, igen, a gyerekeknek elég frusztráló lehetett a tény, hogy az uralkodó halálakor azonnal megfojtották őket. Ezt tévé nélkül is jól el tudom képzelni, de azt is elhiszem, hogy jó tévétéma :-)

Itt most némi szövegértelmezési gondjaid adódtak, mondjuk nem állítom, hogy szellemi kötelességed ismerni az Anti Komcsi, Nyugati Magyar, Kiscsillag triumvirátus itteni munkásságát.

Szóval Sulammit nem állította, hogy a mormonok protestánsok volnának, legföljebb, hogy annak nevezik magukat, akárcsak ez a derék hármas.

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 19. 8:55

A Wikipédián olvastam, a Háttere címszó alatt. Igen egy elhajló valami.
Minden esetre tagadják a Szentháromságot, úgyhogy kereszténynek sem nevezhetjük. Egy szekta, nem ragozom tovább.
Persze az unitáriusok is tagadják.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 19. 9:44

Ha tudod olvasd el Google Keresztény-e a mormon vallás című összefoglalót.
Mi mit tudunk, hiszünk, ezzel szemben mit a mormonok.

magnamater első hozzászólása jutott eszembe ahogy olvastam, elkapta a lényeget, mert, hogy azt tanítják, hogy Jézus és Lucifer testvérek!!!
A 3. pontban írják.
Az egész tanításuk megbotránkoztat. Ki gondolta volna ezekről az öltönyös kettesével járó amerikai fiúkról, hogy ennyi zagyvalékot töltöttek a fejükbe.

Válaszok:
magnamater | 2014. szeptember 19. 18:50

Hát, megvallom neked én, gyönge test, hogy a mormonok tanításának a tanulmányozására és értékelésére már végképp nincs időm. Eleve ott kezdődik, hogy egy prófétát ne hívjanak Joseph Smith-nek.

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 19. 15:25

Nem probléma, de, csak át kell futni. Én sem olvastam el, csak átfutottam és meg is akadtam, csömörlöttem ennél a mondatnál.
Ha lesz időm el fogom olvasni, mert tudni akarom más vallások tanításait.

Pl. becsöngettek a jehovisták és jó volt pár mondattal megcáfolni a tanításukat.
Azzal kezdik, hogy ismered-e a Bibliát, olvasod-e minden nap, hát erre könnyű a válasz. De akkor be kell vetni a Szentháromságot, amit tagadnak, és jöhet a hitvita, ha van időd és türelmed. Ha nincs, mint nekem, akkor becsukod az ajtót. De tudom, hogy mi az ami eltér a miénktől. És ez nekem fontos.
Persze nem az ő könyvüket, mert az tömény horror.

Vagy mellém ült a metrón valaki, mivel látta, hogy Gyökössyt olvasok, és egész úton győzködött, hogy nem ezt kellene olvasnom. Amikor meguntam megkérdeztem, hogy hogy van az, hogy engem a hívő katolikust akar megtéríteni, miért nem a körülöttünk utazó hitetleneket? Miért nem velük próbálkozik? Udvarias voltam. Már nem emlékszem, hogy hogy szabadultam meg tőle.

Persze, hogy különbség van többnejűség és többnejűség között!
Csomika már el is rendezte, Marcsi a hálószobában, Mancika a nappaliban, Böske a konyhában,Ildi a fürdőszobában nyer e4lhelyezést.A születendő leányokat minék előbb férjhez adják, ám a fiúk mind mehetnek a papi szemináriumba, megelőzendő, hogy barátnőiket hazahozzák a zsúfolt lakásba.

Válaszok:
Csomorkany | 2014. szeptember 19. 18:50

Mi jutott eszedbe rólam? Olyan ostobaságot én sohasem mondtam, hogy Jézus és Lucifer testvérek volnának - Lucifer angyal, nincs apja se anyja, így testvére se lehet

Válaszok:
Sulammit | 2014. szeptember 19. 19:58

Még gondolkodom. A Marcsinak jobb lenne a nappali, a Manci meg jöhet a hálószobába.

Persze, hogy nem mondtál.
Az a találó mondatod, hogy "Az Antikrisztus beköltözött Rómába! Ezt nem kellett volna enedni!"

"magnamater első hozzászólása jutott eszembe ahogy olvastam, elkapta a lényeget, mert, hogy azt tanítják, hogy Jézus és Lucifer testvérek!!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában