A keresztényüldözés ellen

2014. szeptember 9. 15:40
Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
Református.hu
Nyomatékosan felszólítjuk a keresztény kultúrkör, a sajnos egyre kevésbé kereszténynek nevezhető Európa és Amerika kormányait, államközi szervezeteit, tegyenek meg minden tőlük telhetőt a 21. században hihetetlennek tűnő brutalitás megfékezése érdekében.

Mély megdöbbenéssel és szomorúsággal értesülünk az úgynevezett Iraki és Szíriai Iszlám Állam (ISIS) által mérhetetlen brutalitással elkövetett háborús bűnökről, amelyek keresztényeket és más vallási kisebbségeket is sújtanak. Bár minden gyilkosság bűn Isten ellen, különösen is fájdalmas volt számunkra július elején a Szíriában, Aleppo mellett történt keresztre feszítésekről hallani. Az iraki keresztények lélekszáma a 2003-as amerikai invázió előtt 1,5 millió volt, mára 200 ezerre csökkent, és napról-napra kevesebb, a szíriaiakkal együtt.

Testvéri szeretetünket fejezzük ki a közel-keleti keresztények, a nigériai, szudáni és a világ más részein folyó üldözések áldozatai iránt, és a magunk szerény lehetőségei között felajánljuk segítségünket.

Egyúttal nyomatékosan felszólítjuk a keresztény kultúrkör, a sajnos egyre kevésbé kereszténynek nevezhető Európa és Amerika kormányait, hatóságait, államközi szervezeteit, tegyenek meg minden tőlük telhetőt ennek az elfogadhatatlan helyzetnek mielőbbi megszüntetése, mindenekelőtt a 21. században hihetetlennek tűnő brutalitás megfékezése érdekében. Egy olyan világban, amely mindezt eltűri, az emberi élet és társadalom alapjai rendülnek meg.

A Szentháromság Isten adjon bölcsességet és erőt mindnyájunknak, mindazoknak, akik ezért bármit is tehetnek. Addig is, amíg ... sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. (Jel 21,4b)

Steinbach József
elnök,

Dr. Fischl Vilmos,
főtitkár,
Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

Dr. Erdő Péter,
bíboros,
Magyar Katolikus Egyház
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kicsit leragadtál a középkor történelménél...

Mária, Judit, Erzsébet, Anna, Jézus, Pál, Péter, János, Máté ... szintén, ez nem zavar?

Paskai László is zsidó származású és még sokan mások. Közöd?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés