Beszólt a muzulmán bevándorlóknak az olasz püspök

2014. szeptember 09. 13:24

Tommaso Ghirelli imolai püspök egyházmegyei lapjába írt cikkétől hangos az olasz média. Az egyházi elöljáró szerint az európai muzulmánok ítéljék el a szélsőséges iszlámot, vagy vegyék a bátorságot és menjenek haza, mert senki nem akar ellenséget a saját hazájában.

2014. szeptember 09. 13:24

Tommaso Ghirelli imolai püspök egyházmegyei lapjába írt szeptember 7-i cikkétől hangos az olasz média. 

A püspök felidézi, hogy eddig 150 ezer menekült és bevándorló érkezett a Földközi-tengeren át hazájába, és év végéig ez a szám 200 ezerre fog nőni. Mint írja: a menekültek magas száma mögött háborúk, társadalmi feszültségek vannak, s ezeket okozzák valakik, nem „természetes jelenségek”
 
Hozzáteszi: a politikusoknak tennie kell valamit, hogy megvédjék az emberek életét és szabadságát.  „Nekünk, állampolgároknak pedig abba kell hagynunk, hogy általában a külföldieket hibáztatjuk”.
 
S itt jön a média által felkapott kijelentés: „Inkább a közöttünk élő muszlimokat kellene kérdezgetnünk, hogy tiszteletreméltó emberek-e, és elítélik-e a kivégzéseket és a kegyetlenkedéseket. Ha nem, akkor venniük kell a bátorságot, és elhagyni az országot, mert senki nem akar ellenséget a saját hazájában. Tudjuk, hogy megfélemlítették őket a fundamentalisták, de itt az idő, hogy véget vessünk a visszaélések bűnös körforgásának. A helyzet súlyos, úgyhogy hezitálás nélkül kezdjünk neki, a karitatív munkán vagy intolerancián túlmenően.”
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. szeptember 24. 11:40
Csak a papoknak fontos a vallás - /ők élnek belőle/ - Istennek nincs vallása, Isten nem hisz, hanem tud! És nem érdekli, mit gondolnak felőle teremtményei. Sok ezer beszámoló szól a halál közeli élményekről, még senki sem állította, hogy vallás elleni vétkei /templomba nem járás, böjt be nem tartása stb/ felmerültek volna, kizárólag azt firtatták,amivel másoknak ártottak.
Zernebock
2014. szeptember 13. 12:08
A muszlimokat ki kell söpörni Európából, Oroszországgal össze kell fognia az Uniónak, az USA meg egye meg, amit főzött. Ez lenne a jó út.
Zernebock
2014. szeptember 13. 12:07
Mit mosol össze dolgokat, te kis geci ?? A hülye kurva anyádat. Az oroszok nem muszlimok, bazdki.
Csigorin
2014. szeptember 13. 12:05
naja, a samuel legfeljebb megkopaszt, de legalabb nem kesel meg ha rossz napja van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik