Beszólt a muzulmán bevándorlóknak az olasz püspök

2014. szeptember 9. 13:24
Tommaso Ghirelli imolai püspök egyházmegyei lapjába írt cikkétől hangos az olasz média. Az egyházi elöljáró szerint az európai muzulmánok ítéljék el a szélsőséges iszlámot, vagy vegyék a bátorságot és menjenek haza, mert senki nem akar ellenséget a saját hazájában.

Tommaso Ghirelli imolai püspök egyházmegyei lapjába írt szeptember 7-i cikkétől hangos az olasz média. 

A püspök felidézi, hogy eddig 150 ezer menekült és bevándorló érkezett a Földközi-tengeren át hazájába, és év végéig ez a szám 200 ezerre fog nőni. Mint írja: a menekültek magas száma mögött háborúk, társadalmi feszültségek vannak, s ezeket okozzák valakik, nem „természetes jelenségek”
 
Hozzáteszi: a politikusoknak tennie kell valamit, hogy megvédjék az emberek életét és szabadságát.  „Nekünk, állampolgároknak pedig abba kell hagynunk, hogy általában a külföldieket hibáztatjuk”.
 
S itt jön a média által felkapott kijelentés: „Inkább a közöttünk élő muszlimokat kellene kérdezgetnünk, hogy tiszteletreméltó emberek-e, és elítélik-e a kivégzéseket és a kegyetlenkedéseket. Ha nem, akkor venniük kell a bátorságot, és elhagyni az országot, mert senki nem akar ellenséget a saját hazájában. Tudjuk, hogy megfélemlítették őket a fundamentalisták, de itt az idő, hogy véget vessünk a visszaélések bűnös körforgásának. A helyzet súlyos, úgyhogy hezitálás nélkül kezdjünk neki, a karitatív munkán vagy intolerancián túlmenően.”
 

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mar bocs de nem.

mert az oroszoknak igazuk van, az iszlamistak meg elmebeteg terroristak, akik ellen ossze kene fogni amig nemkeso (es mar nagyon kesore hajlik).

az mas, hogy idonkent az ember megenged maganak egy kis karoromot ha az usanak szologatnak be, mert hat megis csak azokat utaljuk foleg, de azert maradjunk a realitasok talajan, obama szimplan egy idiota, az usa meg ellenszenves, de az iszlamallam az akkor is egy terrorista gocpont amit fel kell szamolni.

naja, a samuel legfeljebb megkopaszt, de legalabb nem kesel meg ha rossz napja van.

Nem. Az oroszoknak nincs igaza.
Mégha a Jobbik, hogy megszolgálja a kapott baksist, mást is mond.

Éljen a véleményszabadság.
Persze tudom, hogy ez neked csak akkor tetszik, ha te elmondhatod a magad véleményét.
Ha más teszi ezt és az nem egyezik a tieddel, az már botrány és provokáció!!!

"Az isten égesse neg az ilyen szar mocskokat, olyanok, mint a döglégy."

Szerinted ez mire utal??
Vitatkozni -szerintem- lehet ilyen jelzők nélkül is.

Csak a papoknak fontos a vallás - /ők élnek belőle/ - Istennek nincs vallása, Isten nem hisz, hanem tud! És nem érdekli, mit gondolnak felőle teremtményei. Sok ezer beszámoló szól a halál közeli élményekről, még senki sem állította, hogy vallás elleni vétkei /templomba nem járás, böjt be nem tartása stb/ felmerültek volna, kizárólag azt firtatták,amivel másoknak ártottak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés