Gyorssegélyt küld Irakba a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

2014. szeptember 4. 16:12
Tízmillió forint értékű gyorssegélyt küld Irakba a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Szeptember 14-én minden magyar katolikus templomban az üldözött keresztényekért imádkoznak majd a hívők.

Tízmillió forint értékű gyorssegélyt küld Irakba a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia – közölte Mohos Gábor, az MKPK titkára a testület őszi rendes ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A segélyt a katolikus egyház világszervezete, a Nemzetközi Karitász segélyszervezet Irakban dolgozó munkatársai és a Caritas Irak önkéntesei együtt juttatják el az üldözötteknek. 

Mohos Gábor hozzátette, az MKPK ülésén döntés született arról is, hogy szeptember 14-én Magyarország valamennyi katolikus templomában, minden misén az iraki és a világ más országaiban üldözött keresztényekért imádkoznak a hívők.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1."Felebarát" az , akin éppen segíteni kell / lásd : irgalmas szamaritánus története /.
2.A látszólag jelentéktelen segítés is segítés : "amit egynek a legkisebbek közül tettetek nekem tettétek" - tanítja Jézus , s az ítéletkor ez lesz a mérce .

1.Szó sincs arról , hogy a nem keresztények nem fontosak : de MOST az irakiak állnak előtérben , mert ők vannak nagy bajban /pl. egy szülő szereti az összes gyermekét , de ha az egyik megbetegedik , akkor azt ápolja , anélkül , hogy a többit sorsára hagyná / .
2.A Katolikus Egyház FOLYAMATOSAN törődik a nehéz sorsúakkal / pl. árvízkárosultak , idősek gyógyszerellátása , beteglátogatások , Böjte Csaba OFM hatalmas gyermekmentő szolgálata , Máltai Lovagrend stb /.
3. A keresztényeken kívül tud még olyan nem-állami szervezetről , mely segíti az irakiakat ?...

Ha ismernéd a Katolikus Egyházat, tudnál a tevékenységéről amit a rászorultakért tesz, nem írnál ilyen igaztalan vádakat.
Imádkozunk és anyagilag is segítünk minden esetben.
Emlékszel még a cunamira? 10 éve volt. A Katolikus Egyház elsőként küldött hatalmas összegű segítséget, és utána még gyűjtést is tartott a templomokban. Mindenki több ezer forintot adományozott, pedig ugye nem katolikus országban történt a katasztrófa.
Mennyit adtak az olajmágnások akik ugyan azt a vallást gyakorolták tudod-e? Elárulom, SEMMIT.
Mielőtt egy betűt is lepötyögsz tájékozódj!

"masok gondolom nem fernek bele, - a nem keresztenyek eszerint szart (se) ernek"

Gal 6,10: Tehát amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, főképpen pedig hittestvéreinkkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés