Arab-félsziget: katedrális épül Bahreinben

2014. augusztus 26. 16:15
Kétezer-háromszáz hívő befogadására alkalmas katedrálist építenek a Bahreini Királyságban, a Hamad ibn Ísza Ál Halífa király által a Katolikus Egyháznak felajánlott kilencezer négyzetméteres területen – tudósít a Vatikáni Rádió francia nyelvű adása.

„Kétezer-háromszáz hívő befogadására alkalmas katedrálist építenek a Bahreini Királyságban, a Hamad ibn Ísza Ál Halífa király által a Katolikus Egyháznak felajánlott kilencezer négyzetméteres területen – tudósít a Vatikáni Rádió francia nyelvű adása. (...)

Az Arábiai Miasszonyunk-katedrális tervezésével egy olasz építészt bízott meg Camillo Ballin érsek, az Arab-félsziget északi részének apostoli helynöke. Az örökkévalóságot szimbolizáló nyolcszögletű katedrális alakja a pusztai vándorlás időszakában imádkozásra használt sátorra fog hasonlítani, bal oldalán az Oltáriszentségnek, jobb oldalán az Arábiai Miasszonyunknak szentelt kápolnával. Föld alatti parkolóház is tartozik majd hozzá, illetve egy messziről is látható harangtorony – ezen kívül, a fundamentalisták támadásainak elkerülése érdekében, se kereszt, se más vallási szimbólum nem jelzi majd a katedrálist.

A székesegyházról beszélve Ballin érsek külön kiemelte, hogy az iszlám világ szívében élő keresztények missziós feladata Isten szeretetének sugárzása a körülöttük élők számára, nem pedig a megtérítésük. Az apostoli helynök ugyanakkor nagy örömmel beszélt arról, hogy a bahreini király gyakran érdeklődik a projekt alakulásáról, illetve nagylelkűségének köszönhetően még egy nagyjából hatvan helyiséget magában foglaló zarándokház és fogadóközpont kialakítására is lehetőségük van.

Mindemellett a bahreini király a moszuli keresztények megsegítéséhez is hozzájárult. Ezzel kapcsolatban Camillo Ballin elmondta, hogy a Bahreini Királyság területén még a fundamentalisták is gyanakvással és ellenségesen tekintenek az iszlám állam dzsihadistáira.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés