Az LMP elítéli az iraki keresztények üldözését

2014. július 30. 17:20

Ikotity István
MTI OS
A militáns iszlámista szervezet érkezése előtt 35 ezren éltek a világ egyik legősibb keresztény közösségében, mára mindössze húsz keresztény család maradt a városban.

Az emberi jogok súlyos megsértése az LMP szerint, hogy Moszul városából kiűzi a keresztényeket az Irakot káoszba és öldöklésbe döntő Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet.

Az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet szombatig adott időt a moszuli keresztényeknek, hogy térjenek át az iszlám vallásra és fizessenek különadót vagy hagyják el a várost. A különösen brutális fegyveres csoport eddigi tettei alapján a biztos halál vár azokra, akik nem engedelmeskednek a terroristáknak. A militáns iszlámista szervezet érkezése előtt 35 ezren éltek a világ egyik legősibb keresztény közösségében, mára mindössze húsz keresztény család maradt a városban.

Az LMP mindig is kiállt az emberi jogok védelméért, köztük a vallási meggyőződésük miatt üldözöttek jogaiért. Most sem nézhetjük tétlenül, ahogyan egy népcsoportot vallási meggyőződése miatt a legdurvább katonai eszközökkel üldöznek el lakóhelyéről és fosztanak meg vagyonától.

Az LMP ezért felhívja a Magyar Kormányt, hogy kezdeményezze nemzetközi szervezeteknél az iraki keresztényüldözés témájának napirendre vételét, és hogy a nemzetközi közösség gyakoroljon nyomást az érintettekre a helyzet mielőbbi békés rendezése érdekében. Az LMP elvárja Magyarország kormányától, hogy ha szükséges, tegyen meg mindent a menekültek befogadásáért, ne nézze tétlenül az alapvető emberi jogok sérelmét.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A militáns iszlámista szervezet érkezése előtt 35 ezren éltek a világ egyik legősibb keresztény közösségében" - mondhatjuk úgy is, hogy Szaddam Husszein idejében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés