Ötven évre Böjte atyáéké a keresdi Bethlen-kastély

2014. július 29. 13:29
A Bethlen-család azzal a feltétellel bízta ötven évre a Dévai Szent Ferenc Alapítványra a várkastélyt, hogy rendbe teszik a leromlott állapotban lévő épületet, és a köz hasznára működtetik.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány használatába adták ötven évre az erdélyi Bethlen család örökösei a keresdi várkastélyt, ahol az alapítvány képzési és nevelési központját akarják létrehozni. Böjte Csaba ferences atya, az árva és nehéz sorsú gyerekek nevelésével foglalkozó alapítvány elnöke jelentette be pénteken, hogy az általa vezetett alapítványra bízták a Segesvártól 12 kilométerre lévő műemléképületet a nagy múltú történelmi Bethlen család örökösei. A szerzetes közlése szerint ott akarják kialakítani az alapítvány képzési és nevelési központját, 2014. augusztus 10-én, vasárnap 12 órától szentmisén kérik Isten áldását a következő 50 év munkájára.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Bethlen család örökösei közötti megállapodást Bethlen Anikó, a várkastély egyik tulajdonosa is megerősítette az MTI-nek. A nemesi család leszármazottja elmondta, hogy ötven évre bízták az alapítvány gondozására a várkastélyt azzal a feltétellel, hogy rendbe teszik a leromlott állapotban lévő ingatlant, és közhasznúvá teszik. Bethlen Anikó elmondta, azért bízták a dévai alapítványra a várkastélyt, mert azt akarták, hogy jó kezekbe kerüljön.

A 2007-ben visszaszolgáltatott romos épület felújítása elkezdődött, de eddig töredékét sikerült elvégezni a munkálatoknak.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lehető legjobb kezekbe került.

"Az Úr az én pásztorom, nincs is semmiben hiányom;
zöldellő mezőkön ad helyet nékem,
csöndes vizekhez vezet engem,
és lelkem felüdíti.
Az igazság ösvényén vezet engem,
híven az ő szent nevéhez.

Járjak bár halálsötét völgyekben,
nem félek én semmi bajtól,
hiszen te velem vagy.
Asztalt terítesz nékem
ellenségeim szeme előtt,
fejemet megkented olajjal,
serlegem színültig megtöltötted.

Jóságod és irgalmad nyomon követ,
életemnek minden napján,
s az Úr házában lakhatom,
időtlen időkön át. 22. zsoltár

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés