Ferenc pápa: Elég a háborúkból!

2014. július 27. 13:15
Az első világháború kirobbanásának századik évfordulójára emlékezve Ferenc pápa a most dúló konfliktusok leállítását sürgette a római Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.

Az egyházfő gyásznapnak nevezte az első világháború kirobbanásának hétfői évfordulóját. Arra emlékeztetett, hogy az egyházat akkor vezető XV. Benedek pápa felesleges vérengzésnek tartotta a milliók életét követelő világháborút.

Ferenc pápa az Úrangyala-imádság (Angelus) után mondott beszédében úgy fogalmazott: reméli, hogy a múlt tévedései soha többé nem ismétlődnek meg, és a világ tanul a történelem leckéjéből a béke útját választva. Ferenc pápa a közel-keleti, az iraki és az ukrajnai konfliktust említette meg, imádkozva azért, hogy az itt élő népek és vezetőik megfelelő bölcsességre és erőre találjanak a béke érdekében.

„Nem az egyéni érdekeknek, hanem a közös jónak kell felülkerekednie, valamint a minden egyes ember iránti tiszteletnek!” - tette hozzá az egyházfő. Hozzátette: mindenekelőtt a háborús övezetekben levő gyermekekre gondol, akiket megfosztanak a hozzájuk méltó élet reményétől és a jövőtől. A halott, a megcsonkított gyermekekre, azokra, akik számára a játékszert a fegyverek eldobott darabjai jelentik.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nemagresszorhoz" méltó reakció!

Az aki ezt mondhatta nem Putyin volt hanem Sztálin!!!
Mint ahogy Erhard német kancellár sem mondta azt amit Hitler!!!

Te kis cinikus.
Ezt mások is mondták, mondják és mégsem érik el az egyházfő befolyásának szintjét.

A pápa, nem "csak" az egyház feje, hanem a Vatikán Állam államfője.

És te ki vagy?

Nem értetlenül!
Te mit teszel a békéért?
Mert az, hogy a mindenkori pápák mit tesznek, az publikus.

Majd eldől, hogy kinek ér többet a szava, a tiéd, vagy a pápáé.
Azt nem mertem írni, hogy az imádsága, mert nem akartalak megsérteni. Habár lehet, hogy azon hördülnél fel, hogy azt feltételeztem rólad, hogy nem szoktál imádkozni, pedig igen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés