Mirabile Dictu: nemzetközi filmfesztivál a Vatikánban

2014. július 4. 11:07
A filmet az evangelizáció hatékony eszközévé szeretnénk tenni – fogalmazta meg Liana Marabini, a Mirabile Dictu nevet viselő nemzetközi katolikus filmfesztivál célját, amit ötödik alkalommal rendeztek meg a Vatikánban június végén.

2010-ben hozták létre Mirabile Dictu elnevezéssel a nemzetközi katolikus filmfesztivált a Kultúra Pápai Tanácsa támogatásával. A filmek nemzetközi seregszemléjét idén ötödik alkalommal rendezték meg június végén a Vatikánban. A fesztivál kezdeményezői olyan filmes műhelyként határozzák meg magukat, akik számára fontos, hogy embertársaik problémáira reflektáljanak. „Szeretjük a történelmet, a szépséget és a vallást, szeretjük Istent” – fogalmazzák meg hitvallásukat. 

 
A fesztivál programja minden évben gazdag: életrajzok, történelmi témák, telenovellák, vígjátékok, dokumentumfilmek, egyháztörténeti témák feldolgozására kerül sor. 
 
A Mirabile célja, hogy támogassa az alkotókat, és elősegítse olyan új produkciók születését, amik egyetemes erkölcsi értékeket, pozitív életmodelleket mutatnak meg, és keresik, miként tudnák új perspektívából bemutatni az Egyházat. A média erős hatással van a társadalomra, így szerepe az erkölcsi értékek képviseletében is meghatározó lehet. A katolikus filmfesztivál ezt kívánja tudatosítani a világban. 
 
Elismerésben részesült idén a legjobb rövidfilm, dokumentumfilm, játékfilm, a legjobb producer, rendező és főszereplő.
 
„A filmet az evangelizáció hatékony eszközévé szeretnénk tenni” – fogalmazta meg Liana Marabini a fesztivál célját.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés