Az RTL visszautasítja Lázár szavait

2014. június 20. 15:16
Az RTL Magyarország visszautasít minden olyan híresztelést, amely azt sugallja a közvélemény számára, hogy társaságuk eddig nem, vagy nem megfelelő mértékben vette ki a részét a közteherviselésből – írták pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményükben. A csatorna jogi lépéseket fontolgat az ügyben.

Az RTL közleménye szerint 2013-ban az RTL Magyarország 8,9 milliárd forintot fizetett be az államkasszába különböző adók, járulékok, műsorszolgáltatási díj és más jogcímeken. „Soha, sehol” nem állították, hogy ezt az összeget társasági adó jogcímén fizették volna be – emelte ki az RTL, ugyanakkor megjegyezték: társasági adót is pont olyan mértékben fizettek, amilyen mértékben azt a hatályos törvények előírják.

Az RTL Magyarország határozottan visszautasít „minden olyan vádaskodást, amely az RTL munkatársainak a demokráciába, a sajtószabadságba vetett hitét, szakmai és etikai hitelét vagy munkatársaink hazafiasságát kérdőjelezi meg”. Kiemelték továbbá, hogy az RTL Magyarország továbbra is kiáll a nézői mellett, mert – mint fogalmaztak – meggyőződésük, hogy a kormány a választóitól nem arra kapta a felhatalmazást, hogy elvegye tőlük a Barátok köztöt, az X-Faktort, a Házon kívült, a Híradót vagy az RTL Klub más, több millió embernek szórakozást nyújtó műsorait vagy korlátozza a sajtószabadságot.

A médiaadó valódi célja az RTL ellehetetlenítése, a sajtószabadság durva korlátozása” – szögezte le az RTL kifejtve: a törvény értelmében, ebben az évben valóban az eddig vártnál kisebb adóteher hárul az RTL Magyarországra, számításaik szerint körülbelül 600 millió forint. 2015-től viszont már körülbelül 15 százalékos reklámpiaci részesedése mellett a teljes adóteher több mint 50 százaléka terhelné az RTL-t. „Mindez továbbra is határozottan ellentmond az arányos közteherviselés elvének, így a törvényt továbbra is kifejezetten társaságunk ellen irányulónak, diszkriminatívnak és igazságtalannak tartjuk, amelynek valódi célja az RTL ellehetetlenítése és a sajtószabadság durva korlátozása” – hangsúlyozta közleményében a vállalat.

A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az RTL Klub vezetői eddig mindenhol azt nyilatkozták, hogy az RTL csoport eddig is fizetett adót Magyarországon. Ezért a Fidesz parlamenti frakciója részletes vizsgálatot kér a kormánytól arról, miként állhatott elő az a helyzet, hogy „a sokmilliárdos nyereséggel rendelkező RTL csoport Magyarországon két év óta egyetlen fillér társasági nyereségadót sem fizet”.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Napi Gazdaságban megjelent interjújában arról beszélt: az RTL vezetői azt gondolják, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózniuk – mondta a pénteki Napi Gazdaságban megjelent interjújában . Azzal kapcsolatban, hogy a csatornán az elmúlt napokban megszaporodtak a kormány tevékenységével és Orbán Viktor családjával foglalkozó hírek, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: ezt akkor engedi meg magának egy vállalat egy országgal, annak lakosaival szemben, ha gyarmatnak tekinti.

Közleményükben kiemelték: társaságuk megvizsgálja a híresztelésekkel szembeni jogorvoslati lehetőségeket, és jogi lépéseket fontolgat.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már alig várom a jeles ballib aláírók tiltakozását ennek a trágya tévének a védelmében!
Talán még szereplési lehetőséget is kapnak valamelyik celeb műsorban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában