Megvan a haditerv

2014. június 13. 10:39

Kolosi Péter
Hír24
A sajtószabadság magasabb rendű szempont, mint a nézettségi és a gazdasági kérdések, ráadásul szorosan össze is függenek. Interjú.

A háború növelheti a csatorna nézettségét?

A sajtószabadság magasabb rendű szempont, mint a nézettségi és a gazdasági kérdések, ráadásul szorosan össze is függenek. Nagy nézettségű, tömegekhez elérő független tévé, melynek gazdaságilag is biztosított a függetlensége – ez a sajtószabadság elengedhetetlen feltétele. A reklámadó éppen ezt a gazdasági függetlenséget szándékozik megtörni.

A szerdai RTL Híradó keményen nekiment Orbán felcsúti polgármesterének, az elmúlt négy évben a magát a száz leggazdagabb magyar közé felküzdő Mészáros Lőrincnek. Ez is a háború része?

Mióta a magyarországi híradók nem csupán húsz-huszonöt percesek, az adott nap legaktuálisabb eseményein túli információk is beférnek az adásba.

A reklámtörvény keddi elfogadása előtt Mészáros Lőrinc nem volt hír az RTL Klubon.

De igen, volt, foglalkoztunk már vele. Ahogy nagyon sok más politikai üggyel is. Csak most sokkal jobban észreveszik az emberek. Eddig talán a „kertévék bulvárhíradói”-ból voltunk sokak számára az egyik. Most talán többen érzékelik, hogy két lényegesen különböző hírműsorról beszélünk. Az RTL Híradóban mindig is szó volt politikai ügyekről. Gondoljon csak bele: amennyiben igaz az a széles körben elterjedt feltételezés, miszerint az RTL Híradója szúrta a kormányzó párt szemét, akkor annak is igaznak kell lenni, hogy korábban is foglalkoztunk politikával.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A moslék-gyártásnak mi köze van a sajtószabadsághoz!?

"Eddig talán a „kertévék bulvárhíradói”-ból voltunk sokak számára az egyik... Az RTL Híradóban mindig is szó volt politikai ügyekről. "
Aha. Nem tudom, mi lenne veletek, ha lenyomnák a torkotokon azt a mocskot, amit 20 év alatt a magyar emberek arcába nyomtatok.
Te ne beszélj semmiféle gazdaságilag biztosított függetlenségről, sem sajtószabadságról...
Erkölcsileg ugyanis kicsi vagy, te és a törzsed is, amelyet képviselsz...

A 220. szeptember 11-i támadásról nem is beszélve.
Folyamatos a hazudozás, holott mindenki tudja: a hivatalos álláspontnak megfelelően soha be sem következhetett volna a tornyok pusztulása.

Válaszok:
Antigoné | 2014. június 13. 11:43

alapvetően kuvára mindegy...hirértékű, cálfolhatatlan anyagokat tolnak le...

ezért sírnak már egyre többen a miniszterelnökségen

jaj ember, ez komoly :D?

milyen függetlenséget...? 10 milliérddal dobjál be többet a közösbe, azért mert csak...jól csináltad

volt egy csendes alku, szeded a pénzt és nem kritizálsz nyilt sisakkal, már az elején volt egy rtl balra, tv2 jobbra húzódás...

most mintha ezt a paktumot felrugták volna, anno kapott kritikát az rtl, hoyg vazze csinálj már rendes híradót és nem kékfényt...

most csinált, ez se jó?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában