Lázár nevének említése nélkül számoltak be a Lázár-ellenes tüntetésről

2014. június 11. 10:31

Szily László
Cink
A sajtóbravúrt természetesen a közszolgálati Híradó hajtotta végre. Bónusz bravúr: egy beszédrészletet idéztek fel a demonstrációról, pont azt, amelyikben gyurcsányoztak.

Ezekben tényleg csak az érdekel, hogy mit érezhet egy ilyen szolgaújságíró, miután elkészült a tudósítással. Mondjuk konkrétan ezzel. Jót röhög? Azt hazudja magának, hogy ilyen egy tudósítás? Egyáltalán nem gondol semmire, összeszorított szájjal? Szégyenkezik, de valamiből meg kell élni? Kikerekedett szemmel visszakérdez, hogy már miért kellett volna beletenni Lázár nevét? Még tippelni sem tudok, mi mehet ezekben a fejekben.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány takarodj!

A RTL KLUB kormányellenes esti híradóját sokkal többen nézik, mint a köztévét.

Mi lehet azokban a fejekben? Nagyjából ugyanaz, ami Szily úr és társai fejében, akik minden eseményről azt szemezgetik ki, ami a kormányzat szempontjából negatív. Az újságírói elfogultság iránya mindegy. Az a kérdés, mi van az elfogultan tudósító újságírók fejében?

Pontosabban az az igazi kérdés, miért nem alakult ki a Magyarországon az elfogulatlan újságírás kultúrája? Miért természetes az, hogy az újságíró a saját értékrendje és politikai vonzalmai alapján szelektál a hírek, tudósítások és elemzések során? Ezen belül már csak egy "alárendelt" torzulás, hogy egyes körök az "ellenzéki" elfogultságot magasabb rendűnek tekintik a "kormánypártinál". (Addig, amíg a számukra vonzó politika nincs kormányon. Azután már árnyalódik a magatartásuk.)

Az értékrendünktől természetesen nem tudunk függetlenedni, de ezt ellensúlyozandó lehet arra törekedni, hogy a legalaposabban ismertessük az eltérő (vagy a bírált) álláspontokat és feltárt tényeket. Ez a beállítódás a magyar újságírástól a rendszerváltozás kezdete óta idegen, és lehetetlenné teszi a valódi vitákat.

(A politikusok sem strapálják magukat, de éppen ez lenne az újságírók fő feladata, hogy feltárják a politikai álláspontok mögötti értékeket, érveket és tudományos eredményeket.)

Puszika nyilván piszit is kap az esti mese után. Vagy ha nem, akkor maga a mese felér számára sok-sok puszival.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában