XII Piusz megáldja az amerikai csapatokat

2014. június 6. 13:16
XII. Piusz megáldja az amerikai csapatokat Róma német megszállás alóli felszabadítása után.

XII. Piusz megáldja a Rómát a német megszállás alól felszabadító amerikai csapatokat 1944-ben. A pápát a hordszéken viszik, és rengeteg katona meg akarja érinteni őt, ő kezet fog velük, majd a angol nyelven beszédet intéz hozzájuk. 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak épp Hitler 1933-ban jutott hatalomra, XII. Piusz meg 1939-től volt pápa. De XI. Piusz nácizmusellenes körlevelét ő fogalmazta, még Pacelli bíborosként.
http://mandiner.blog.hu/2014/0..

XII. Piusz legmeredekebb döntése az amerikaiak érdekében az volt, amikor 1941-ben, még Pearl Habour előtt, megakadályozta az ír szakszervezetek sztrájkját a Szovjetunióba irányuló fegyverszállítások ellen.

Az amerikai írek igazából azért szimpatizáltak a német üggyel, mert az angolokat útálták, és ellenségem ellensége a barátom.

De a konkrét esetben arra hivatkoztak, hogy a pápa enciklikában nevezte ördögi rezsimnek a szovjet rezsimet, és kiközösítéssel fenyegetett meg mindenkit, aki ezt az ördögi hatalmat bármivel megsegíti.

Erre jönnek az amik és fegyvereket szállítanak a SZU-ba.

Roosevelt elnök fordult XII. Piushoz, hogy akkor most mi van, Pius pedig azt válaszolta, hogy a Szovjetunióba irányuló fegyverszállítás tudatos szándéka a megtámadott orosz nép megsegítése és ez akkor is jogos, ha másodlagos hatásként a szovjet rezsim is megerősödik általa. Az amerikai kormány ezzel a pápai válasszal leszerelte az ír szakszervezeteket, és onnantól gond nélkül működött az orosz nép (és a szovjet rezsim) fegyveres támogatása. Emiatt pedig az amerikaiak egész életében nagyra becsülték Piust.

Hát, mindenesetre Stepinacot boldoggá avatták kb. 10 éve. Az manapság egy per, ahol minden ilyesmit föl lehet hozni.

Az az igazság, hogy jobban megbízom a boldoggá avatást engedélyező vatikáni bíróságban, mint névtelen netes vádaskodásokban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés