Orbán csatlósa

2014. június 6. 15:52
Hollósi Zsolt
Délmagyar
A szenvedélyes fácánvadász galamblelkű angyalnak, de legalábbis Orbán jó fej jobbkezének szeretne tűnni, ezért egyre idegesebb attól, hogy rendre vérengző héjának mutatja a független média.

A neves német újságíró, Maximilian Steinbeis Orbán csatlósának nevezte a Magyar Telekomot, miután fülébe jutott, hogy vélhetően politikai nyomásra menesztették a cég hírportáljának, az Origónak a főszerkesztőjét. Amikor tájékozódni próbált az ügyről, maga is meglepődött. Még a diktatúra emlegetését eddig visszautasító, jobboldali kötődésű magyar ügyvéd ismerősétől is azt hallotta: a választások után az Orbán-kormány támadást indított a független sajtó ellen.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bruhahahaha........

Hőzöng a média? Köhög a bolha?

Egyenlő közteherviselést!!!!

Egy demokráciában nincs kivétel.

Lázár eléggté eltolta a trafik átrendezést. Nem lehet a feltételeket a pályázat lezárulta után módosítani.

Szinte létkérdés, nagyon fontos, h. Magyarországon a szó szoros értelmében kimenjen a divatból a dohányzás és még mindig jobb indirekt módszerekkel az emberek, legfőképpen a fiatalok, kedvét elvenni ettől az egészségtelen, drága gusztustalanságtól, mint mondjuk a dohányzó tüdőrákosok esetében önrészt követelni a gyógyitási, kezelési folyamat során. Ennek a célnak az elérésére irányuló átszervezéskor a határidőt ugyan teljesítettek, de a megvalósítás nem volt hibátlan. Különben a nagyközségben, ahol élek, pontosan azok és ott árulnak cigarettát, akik eddig, kivéve a kisebb-nagyobb élelmiszer üzleteket, szóval itt senkisem rövidült meg, kivéve a nagyobb élelmiszer boltok működtetőit. A cigaretta beszerzéshez most már mindenképpen szak boltot kell külön felkeresni, ill. külön kell belépni, mert kivételként egy kis élelmiszerboltos leválasztott egy külön helyiséget, külön bejárattal, ahol cigarettát árul.

Volt a Lázárnak egy csúf, tragikus balesete, túlteljesített költségtérítések elszámolásában is, mint hírlik, még a Gyucsány érában, most meg a kocsija volt túságosan is drága. Nagyon szomrú és nem szép.

Az, h. mindenki annyit érne, amennyije van, kicsit direktnek hangzik, de a legkevésbé sincs a valóságtól elrugaszkodva. Gondoljunk csak a sokak által ismert "szegény rokon" szituációra. Az annyit ér nyilván nem pontos kifejezés, de hogy nagyon kellemetlen, kiszolgáltatott helyzetek sora jár a szegénységgel, az biztos, attól függetlenül, h. a szegénységnek sok oka lehet és sokféleképpen lehet elviselni. Ez inkább egy könnyelmű, nem átgondolt kijelentés volt, amiben lényegileg sok az igazság. Nem annyit ér, de esélyeit az élet-harcban alapvetően befolyásolja és semmiképp sem cél szegénynek lenni, a cél inkább az, h. értelmes, becsületes munkával, szorgalommal megfelelő megélhetési szintet érjünk el magunk és családunk számára. Nyilván. Nem annyit érünk, de a helyünket, tetszik-nem tetszik a társadalomban nagyonis megszabja, h. mennyink van, mit értünk el munkás életünk során! Ebbe a megjegyzésbe folyamatosan belekötni szerintem hiba, mert a gyakorlat, az élet nagyrészt ezt igazolja az élet számtalan területén.

Végül a hotel-számlák. Biztos vagyok abban, h. ez nem magán út volt. Elképzelhetőnek tartom, h. akivel tárgyalt, arra hatást kellett gyakorolni. Lehet, h. a részletek ésszerűen nem publikusak. Tévedés, h. egy kormány minden lépése a teljes nyilvánosság elé való.

Sokan vadásznak. Úgy gondolom, h. egy ország vezetésében olyan helyet betöltő ember, mint Lázár, keressen annyit, h. ha akar, vadászhassék. Rogánnak meg legyen egy nagyméretű -feleségével közös tulajdonú- lakása tisztességes helyen.

Ami nagyon nem tetszik, az Hódmezővásárhely adóssága.
Viszont nem Lázár volt az egyetlen, aki hitt a bülbül hangoknak.

Ami nagyon tetszik, az a Hódmezővásárhelyi Emlékpont.

Meglátjuk, h. tanul-e takarékosságot Lázár a következő 3.5 évben, tud-e az igényeiből lejjebb adni.

Végül, ha egy portál anyagilag rosszul teljesít, a vezetőjét előbb-utóbb leváltják, mégha mégoly fontos "leleplezések" is fűződnek a ténykedéséhez.

A neves Steinbeisre hivatkozás egy röhej.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában