Gárdisták ellen lépett pályára a cigány válogatott

2014. június 4. 21:41
A Vatikánhoz közeli római sportpályán mérte össze erejét a magyar labdarúgó cigány válogatott és a svájci gárdisták csapata szerda este. A mérkőzés mezét Ferenc pápa is megkapta.

A magyar cigány válogatott játékosai harmadik alkalommal léptek pályára a a svájci gárdisták ellen szerda este – mondta el Mezei István, a cigány válogatott menedzsere az MTI-nek a némi késéssel kezdődött találkozó első perceiben. 

A magyar labdarúgó cigány válogatottat 1995-ben útjára indító Mezei emlékeztetett arra, hogy a csapat először 2011-ben játszott a svájci gárdistákkal Rómában. Ezt követően a felcsúti pályára hívták meg a pápa biztonságára vigyázó vatikáni testőröket, most pedig ismét Róma volt a helyszín. 
 
A Szent Péterről elnevezett római pályán rendezett szerdai meccsről nem hiányzott a közönség: a Rómában élő magyarok és a Vatikánban szolgáló magyar papok természetesen a magyar csapatnak szurkoltak.  
 
„Rúgd el magadtól az intoleranciát!” – ezzel címmel adott hírt a mérkőzésről a L'Osservatore Romano szentszéki napilap. „Ennek a találkozónak erkölcsi üzenete van a népek és az egyház felé is: az, hogy figyeljenek ránk és tiszteljenek bennünket!” – hangoztatta a Vatikáni Rádió magyar adásának adott interjúban Mezei István. 
 
A magyar cigány válogatott mérkőzése megelőzte a Vatikánban csütörtök-pénteken zajló nemzetközi cigánypasztorációs találkozót. A cigány csapat játékosai a szerdai általános audiencián elsőként találkoztak a köztudottan focirajongó Ferenc pápával, akinek egy őt ábrázoló festményt is átadtak, Varga Istvánné alkotását. A svájci gárdisták csapatától pedig az egyházfő a mérkőzés hivatalos mezét kapta meg.  
 

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés