Súlyos csapás

A Riporterek Határok Nélkül bírálja Sáling leváltását

2014. június 4. 16:21
A Riporterek Határok Nélkül „súlyos csapás a magyarországi független újságírásnak” Sáling Gergő leváltása. Szerintük a kormány „nyilvánvalóan újabb kritikus hangokat akar elnémítani”. A szervezet állásfoglalást kért a Deutsche Telekom AG-től az ügyről.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű nemzetközi újságíró szervezet bírálja az Origo hírportál főszerkesztőjének leváltását. Az RSF elnökségének szóvivője szerdán Berlinben kiadott közleményében kiemelte, hogy Sáling Gergő eltávolítása „súlyos csapás a magyarországi független újságírásnak, és nem jó jel az ország további fejlődését illetően”. Astrid Frohloff szerint a magyar kormány a legutóbbi választási győzelme után „nyilvánvalóan újabb kritikus hangokat akar elnémítani, és a civil társadalmat is korlátozni akarja”.

Az RSF állásfoglalást kért az Origo tulajdonosa, a Magyar Telekom Nyrt. német anyavállalatától, a Deutsche Telekom AG-től, amely közölte, hogy a személyi változás egy belső szerkezeti átalakítás eredménye, és erre a folyamatra a német társaság „nem gyakorolt befolyást”. Az RSF a tervezett reklámadót is bírálta. A szervezet szerint a kormány a tervezett adóval nyomás alá akarja helyezni a kritikus médiumokat.

Ez az Origo belső ügye” – nyilatkozta az ügyben a Deutsche Telekom egy német blognak az Index szerint. Szerintük az ottani változások oka a belső átalakítás, amihez leányvállalatuknak, a Magyar Telekomnak semmi köze és nem gyakorol rá befolyást.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Riporterek Határok Nélkül az a szervezet. amely néhány hónapja lediktátorozta Orbánt. Libsi szarkeverők!

Valaki megkérdezte ezt a Sálingot, hogy mivel indokolták a közös megegyezésre ajánlást??????

Nem tudjuk.

A cégnél ahol dolgoztam egy vezetőt közös megegyezéssel elbocsájtották.
Jócskán kapott végkielégítést.
Mindenki tudta, hogy a pia miatt nem tartott rá igényt az amerikai főnök.
Nem írta meg a média így nem is tüntettek mellette. :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában