Georg Gänswein érsek elmarasztalja az európai politikusokat

2014. május 21. 13:12
A kuriális érsek szerint az európai politikusok nem lépnek fel kellőképpen a keresztényeket ért hátrányos megkülönböztetés ellen, és túl keveset tesznek a keresztény értékeket és szimbólumokat célzó támadások ellen.

A Pápai Ház prefektusa, Georg Gänswein érsek május 18-án, a Szükséget Szenvedő Egyház katolikus segélyszervezet éves zarándoklata alkalmával nyilatkozott e kérdésről Einsiedelnben. Kifejtette: úgy véli, hogy az antiszemita és iszlamofób cselekedeteket és kijelentéseket a média és a politikai felelősök joggal elítélik, ám Európának éberebbnek kell lennie a keresztények ellen irányuló vallási intoleranciát és megkülönböztetést illetően.

Az Európai Unió területén militáns szekularizmus érvényesül – fogalmazott a az 57 éves vatikáni érsek, hozzátéve: vannak körök, amelyek szájkosárral igyekeznek elhallgattatni a keresztényeket, és a vallást peremre akarják szorítani. Szerinte a családokat, a társadalom alapját is mind több támadás éri, amely különös aggodalommal tölti el az egyházat. A Pápai Ház prefektusa véleménye szerint Európa nem maradhat fenn, ha megfosztják keresztény gyökereitől.
 
 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közeleg az ünnep, Érsek Úr híveket, papokat fa az apostolokat beszélni - figyelmeztesse ama első pünkösdre,midőn mindenki saját nyelvén hallotta az apostolokat beszélni. Szentlélek ellen vétkezik, ki tiltja másnak az anyanyelvét használni, a Lélek elleni bűnöket nem lehet megbocsátani - Hedvig és mások támadói pokolra fognak jutni.

Éppen ideje volt, hogy valaki 'magasabb körökből' ezt kimondja.

Azért, mert a szekularizmus szükségszerűen tiltakozás az isteni kinyilatkoztatásra hivatkozó szervezetek ellen.

A szekularizmus alaplogikája, hogy mindenki azonos információs helyzetben van, azonos eséllyel szerezheti meg az élete irányításához szükséges információkat, és ehhez nincs szüksége egy olyan külső szervezetre, amely az Isteni kinyilatkoztatás őrének a szerepében tetszeleg.

Ha tetszik: "Tiporjátok el a gyalázatost!" :-)

Akik szekulárisan gondolkodnak, általában sértőnek érzik önmagukra nézve a föltevést, hogy valami élethez lényeges infóról lemaradtak volna, amit egy másik embercsoport tart a kezében. Ez nem törvényi kérdés. Ez ilyen. A másik oldalról fontoskodásnak vélik az illető embercsoport önállításait, és mindenáron ellene akarnak mondani neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés