Keresztény Európát építünk

2014. május 13. 14:00

Karaffa Attila
Szabad Újság
Európa esélyei tehát attól is függnek majd, mennyiben sikerül a keresztény politikusoknak az európai integráció keretében érvényre juttatni a keresztény eszméket és értékeket.

„Az újpogányság, a szekularizáció, a hedonizmus térhódítása óriási méreteket ölt az Európai Unióban, így a Kárpát-medencében is. A keresztény politikusnak Jézus Krisztus tanításával edzetten kell megküzdenie az újszerű támadások ellen. A sokat hangoztatott keresztény európai gyökerek nem csupán üres frázisok. Történelmi és vallási alapon nyugszanak nézetei, amelyek átsegítették az öreg kontinenst a különböző történelmi korszakokban.

Meg kell említenünk a keresztény politikus felelősségét is. Az osztrák politikus és közíró Andreas Khol, arról írt egy cikkében, hogy a keresztény politika meghalt, helyébe a keresztények politikája lépett. Ezzel azt akarta mondani, hogy az egyház a korábbi kedvezőtlen tapasztalatokból tanulva a második világháborút követően visszavonult az aktív politikától, és többé nem azonosítja magát egyetlen párt politikájával sem, ugyanakkor azonban felszólítja a keresztényeket valamennyi demokratikus pártban, hogy saját pártjukon belül a keresztény értékek megvalósításán munkálkodjanak. Európa esélyei tehát attól is függnek majd, mennyiben sikerül a keresztény politikusoknak az európai integráció keretében érvényre juttatni a keresztény eszméket és értékeket.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha már van keresztény rovat tehetnének valamit azért, hogy emberekhez méltó diskurzus folyjon itt.

A lényeg nem a címke, hanem a fékevesztett gyilkos indulat ami belőle árad.

Bocs a mínuszért, figyelmetlenség volt, a válasz gomb helyett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés