A melegek zaklatása ellen indít iskolai programot Canterbury érseke

2014. május 13. 13:30
A homofóbia elleni programot indít az anglikán egyház iskoláiban Justin Welby canterbury-i érsek, aki egyébként nemmel szavazott az azonos neműek házasságának bevezetésére a londoni felsőházban.

Szembeszáll az anglikán egyház iskoláiban a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzésekkel, az őket érő megkülönböztetéssel, a homofóbiával Canterbury érseke, az anglikán világunió legfőbb vallási méltósága.

 
Erről a Christian Today című, felekezetközi brit keresztény lap számolt be hétfőn. A cikk szerint a Megbecsülni Isten minden gyermekét (Valuing All God's Children) elnevezésű programot Justin Welby egy londoni iskolában indította el. A kezdeményezés hosszú távú célja, hogy az egyházi iskolákban egyetlen gyerek se legyen kitéve diszkriminációnak a szexuális irányultsága miatt.
 
Welby úgy vélekedett, a homofóbia alapján történő zaklatásokra a zéró tolerancia elvét kell alkalmazni, annak ellenére, hogy a brit felsőházban maga is az azonos neműek házassága ellen szavazott.
 
„Az egyik fő kihívás a homofóbia elleni harc összetettsége, hiszen a házasság intézményéről még mindig a hagyományos, anglikán elveket tanítjuk, miközben az azonos nemű párok élettársi kapcsolatának törvényi meghatározása forradalmi változáson ment keresztül” – fogalmazott.
 
A programra a legújabb statisztikák szerint is szükség van, hisz egy friss közvélemény-kutatás szerint a magukat homoszexuálisnak valló 16 és 25 év közötti fiatalok 49 százaléka érzi úgy, hogy az iskolában tényleges diszkriminációnak, vagy legalábbis annak veszélyének van kitéve – írta a Christian Today.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az élet nagy kérdései.

A sunyiság abban áll, hogy a cikkíró sugallata szerint a két dolog összefügg: az érsek a homoszexuális házasság ellen szavazott, és most kompenzál.

Mintha gyerekek megalázása akármi miatt és a homoszexuális házasság ellenzése logikailag összehasonlítható volna.

Persze ettől függetlenül kétlem, hogy ez lenne ma az angol iskolák központi kérdése, de ez már tényleg legyen az érsek gondja.

Az érsek következő világot meglepő lépése az lesz, ha föloszlatja az anglikán egyházat :-) Ilyen kezdeményezéssel biztos nem állna elő senki más, ezért először lépne, és nagy népszerűségi előnyre tehetne szert.

És a végén a magányos cowboy ellovagolna a megbékélt városból a lemenő nap fényében.

A gyerekeket inkább arra kell tanítani, óvakodjanak a melegektől meg a pedofiloktól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés