Észak-Írország: a püspökök tiltakoznak az azonos neműek házassága ellen

2014. május 8. 14:15
A hagyományos házasság védelmét nem pusztán a vallási meggyőződés, hanem a józan ész diktálja – írják a melegházasság bevezetését kezdeményező törvényjavaslattal kapcsolatban az észak-írországi püspökök.

Egyenlővé tenni a homoszexuális házasságokat a hagyományos házassággal azt jelenti, hogy az egyenlőség elvét két, egymástól gyökeresen eltérő valóságra erőltetjük, és nem védelmezzük a gyermekek jogait. Ezt írják az észak-írországi püspökök nyílt levelükben, amelyet a parlamenthez intéztek egy új törvényjavaslattal kapcsolatban, amely legalizálni akarja a melegházasságokat Észak-Írországban éppúgy, mint az Egyesült Királyság többi részén. 

Az államnak nem szabad normatív keretet javasolni vagy meghatározni, hogy milyen az ideális környezet a gyermek fejlődése számára. A gyermekeknek joguk van családban felnőni olyan édesapa és édesanya mellett, akik képesek megteremteni a megfelelő környezetet fejlődésükhöz és érzelmi érésükhöz – hangoztatják a főpásztorok, majd hozzáteszik: a hagyományos házasság védelmét nem pusztán a vallási meggyőződés, hanem a józan ész diktálja.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valószínűleg azért nem mert a pedofil papok nem akarnak házasodni. Ettől még a pedofíliát IS elítéli ez a püspök, gondolom, ha éppen az a téma.

Hat eppen ez az, hogy az ir katolikusok nem iteltek el sem a pedofil papokat, sem a szadista apacakat (Lasd Magdalen Laundries).

Honnan veszed, hogy nem ítélték el? A Vatikán is elítélte, még Benedek pápa idején:

Dear Brothers and Sisters of the Church in Ireland, it is with great concern that I write to you as Pastor of the universal Church. Like yourselves, I have been deeply disturbed by the information which has come to light regarding the abuse of children and vulnerable young people by members of the Church in Ireland, particularly by priests and religious. I can only share in the dismay and the sense of betrayal that so many of you have experienced on learning of these sinful and criminal acts and the way Church authorities in Ireland dealt with them.

As you know, I recently invited the Irish bishops to a meeting here in Rome to give an account of their handling of these matters in the past and to outline the steps they have taken to respond to this grave situation. Together with senior officials of the Roman Curia, I listened to what they had to say, both individually and as a group, as they offered an analysis of mistakes made and lessons learned, and a description of the programmes and protocols now in place. Our discussions were frank and constructive. I am confident that, as a result, the bishops will now be in a stronger position to carry forward the work of repairing past injustices and confronting the broader issues associated with the abuse of minors in a way consonant with the demands of justice and the teachings of the Gospel.

http://kics.it/vTH1Jw

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés