Csak pápa van

2014. április 28. 7:32

Sitkei Levente
MNO
A médiapápa népszerűsége csak addig tart, amíg jó üzletet lát benne a sajtó, s akkor válik náci-pedofil szörnyeteggé, amikor az hoz sok pénzt. De ezek egyike sem a valóság. Nincs médiapápa. Csak pápa van.

„Ferenc pápa egy elemzés szerint azért döntött a liberális XXIII. János és a konzervatív II. János Pál pápa kitüntetéséről, hogy kibékítse a két irányzat híveit. Pedig ez nem politikai párt, és János pápa liberalizmusa nagyon távol esik Daniel Cohn-Bendit világnézetétől, ahogy Karol Wojtyla sem helyezhető el egy politikai koordináta-rendszerben. Nem lehet lerángatni a földre őket, a híveket sem. Az egymillió hívő nem vár el semmit, nem külsődleges, hanem lelki élményt nyújt nekik a szentmise.

Aki hisz, az ezt megérti. Aki nem, annak nem lehet megmagyarázni. Nem lesz jobb a világ azzal, hogy a két pápa megkapta megtisztelő előnevét, de reményt adnak azoknak, akik útjukat keresik idelenn. Erkölcsi fáklyák, iránymutatók, példaképek. Ma és holnap az egész sajtó az egyházat fogja dicsérni, a népszerű Ferenc pápát, mivel félreértik a szentségeket, a vallás útmutatásait, és a pápát hiszik a főszereplőnek Krisztus helyett. Ha majd XII. Piusz pápa is a szentek közé jut, akkor Eugenio Pacellirõl mint »ellentmondásos« személyiségről írnak, és arról is, hogy XVI. Benedek pápa ifjúkorában a Hitlerjugend tagja volt. A médiapápa népszerűsége csak addig tart, amíg jó üzletet lát benne a sajtó, s akkor válik náci-pedofil szörnyeteggé, amikor az hoz sok pénzt. De ezek egyike sem a valóság.

Nincs médiapápa. Csak pápa van.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Voltaire... Istenhitét megtartva kijelentette: 'Taposd el a gyalázatost'"
- Remélem ismered a folytatást is - halála előtt papot hívott, gyónt és áldozott, mert ilyen szennyekkel még sem akart az Úr színe elé kerülni. És a közvetítő mégis csak az egyház és annak papjai, ahogy Jézus meghagyta.

Olvasd el a Tékozló fiúról szóló példabeszédet. Lk 15,11
Persze kezdhetnéd Az elveszett báránnyal, Lk 15, 1 majd Az elveszett drachmával. Lk 15, 8 és akkor megtudod, hogy KI ragad meg kit akár az utolsó pillanatban is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában