A volt pápa részt vesz a pápák pápa általi szentté avatásán

2014. április 26. 14:01
VI. Benedek nyugalmazott pápa is részt vesz a vasárnapi szentté avatási szertartáson, bekapcsolódását Federico Lombardi szentszéki szóvivő szombaton jelentette be. Lombardi atya az újságíróknak elmondta, hogy a 87 éves nyugalmazott pápa elfogadta a szentté avatási szentmisére való meghívást, és ezt közölte Ferenc pápával is.

„Ez azt jelenti, hogy XVI. Benedek ott lesz a Szent Péter téren és részt vesz a koncelebrációban is” – hangoztatta a szóvivő. Hozzátette: a nyugalmazott pápa azonban nem vonul az oltárhoz Ferenc pápával. XVI. Benedek az oltár közelében lesz, a bal oldalon, de a Ferenc pápa bemutatott szentmisén az egyházfő mellett álló jelentősebb koncelebráló Stanislaw Dziwisz krakkói érsek, II. János Pál volt személyi titkára lesz, továbbá Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke, Francesco Beschi, a XXIII. János szülőhelyének számító Bergamo püspöke, a bíborosi kollégiumot képviselő Angelo Sodano, aki II. János Pál idején a szentszéki államtitkár volt és Giovan Battista Re bíboros. Lombardi atya további részleteket is közölt a vasárnapi szentté avatási szentmiséről.

A szentmisén XXIII. János ereklyetartóját a néhai pápa testvéreinek gyermekei, szülőhelye, Sotto il Monte polgármestere és a XIII. Jánosról elnevezett alapítvány elnöke viszi az oltárhoz. II. János Pál ereklyetartóját Floribeth Mora Díaz viszi, az a Costa Rica-i asszony, akit a II. János Pálhoz intézett ima gyógyított meg. Ez volt a lengyel pápa szentté avatásához vezető második csodatevés. A szintén II. János Pálhoz intézett imával a csodával határos módon meggyógyult Marie Simon-Pierre Normand francia szerzetesnő a mise egyik imáját mondja el. Lombardi bejelentette, hogy a szentmisére húszfős nemzetközi zsidó delegáció érkezik. Közöttük lesz Michael Schudrich lengyel főrabbi, David Rosen rabbi, a Vallásközi Kapcsolatok Zsidó Nemzetközi Szervezetének elnöke, Oded Weiner, az izraeli főrabbinátus vezetője és Abraham Skorka, a Buenos Aires-i Latin-Amerikai Rabbiképző Szeminárium rektora, Ferenc pápa barátja. A szóvivő bejelentette, hogy a Rómába érkezett Arszenij Jacenyuk ukrán miniszterelnök, akit szombaton Ferenc pápa is fogadott, a feszült ukrajnai helyzet miatt nem marad a szentté avatásra és visszautazik hazájába.

A szentmisén a Szent Péter téri szabadtéri oltárt és a Szent Péter teret Ecuadorból érkezett virágok díszítik. A misén felhangzó békeének Odino Faccia olasz származású argentin zeneszerző Latin-Amerikában népszerű szerzeménye lesz. A szentmise után a zarándokok vasárnap 14 órától 22 óráig járulhatnak a két szent pápa sírjához a Szent Péter-bazilika altemplomába. A hívők a Szent Péter téren már szombat délelőtt 80 ezren voltak. Angelino Alfano olasz belügyminiszter szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Róma készen áll a mintegy egymillió zarándok biztonságának felügyeletére. A miniszter hangsúlyozta, hogy szombaton is tucatnyi zsebtolvajt fogtak el a zarándokok között elvegyülő civil ruhás rendőrök, közöttük három lengyel tolvajt is, aki lengyeleket rabolt ki. A hatóságok 700 ezer darab hamisított szenttárgyat is lefoglaltak.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

XXIII. Jánosnak, akire ma talán kevesen emlékeznek, külön örülök. Öregember volt, amikor kompromisszumként megválasztották, arra számított a két "párt", hogy abban a kis időben, ami Neki jut úgysem csinál semmit. Ennek ellenére Ő indította el az egyház reformját és emberségével közelebb hozta a legmagasabb egyházi méltóság betöltőjét az egyszerű emberekhez.

Az imádság, gondolkodás és érvelés helyetti vagdalkozás üres szidalmakkal, mindig is erőssége volt a szektáknak.

Te nagyon buta vagy!


" Az álszent képmutatás mindig is erőssége volt a katolikusoknak! "

Te nagyon műveletlen vagy!


"A katolikus a legkepmutatobb legalszentebb vallas. Eleg a katolikusok hozzaszolasait elolvasni..."

Válaszok:
Csomorkany | 2014. április 30. 17:25

A műveletlenségen lehetne segíteni. Ez rosszabb. Elvakultságnak nevezik. És szektásságnak.

Válaszok:
Sulammit | 2014. május 1. 17:31

Igazad van, nem műveletlenség.
Rosszindulat? Intelligencia hiánya? Minek nevezzem az olyan "keresztény" persze, ha Krisztus hívőt jelent, Krisztus követőt, akkor helyes, hogy idézőjelbe tettem ezen emberek kereszténységét, kommentjeit amik itt a katolikus mandin megjelennek.
Gyalázzák a katolikus egyházat, a katolikusokat, a pápát. Gúnyolódnak, támadnak mindent ami nekünk szent. Végig minden cikket elsőként kommentálnak. És miket írnak? És mindezt Krisztus nevében! A Szentírásra hivatkozva, de a Szentírást nem követve.
Nem kell velünk egyetérteni, de az, hogy idejönnek és a mi ünnepünket, próbálják besározni az már több a soknál! Milyen emberek ezek?
Mikor érdekelt minket az, hogy ők mit hisznek és mit nem?
Az a szerencse, hogy nem ezekből az emberekből ismertem meg a reformátusokat, mert, ha ilyenek lennének, akkor a Sátán öröm táncot járna.

:)

Akkor maradjunk a Timóteushoz írt levélnél

2Thessz 2,15
Ezért tehát, testvéreim, álljatok szilárdan, és ragaszkodjatok azokhoz a hagyományokhoz, amelyeket akár beszédünkből, akár levelünkből tanultatok.


Itt egyértelműen egyenlőségjelet tesz Pál apostol a szóban és levelekben(írásokban) átadott hagyomány között. Megparancsolva a MINDKETTŐHÖZ való szilárd ragaszkodást!
Ezt csak az nem érti aki nincs tisztában a Szentírás keletkezésének körülményeivel, az Ősegyház életével és történetével.

Krisztus halála után hetven évvel, amikor a szemtanúk már nagyrészt meghaltak vagy megölték őket lépett föl az igény arra, hogy rögzítsék írásban is mindazokat a tanításokat, amelyeket addig szóbeli hagyományként adtak tovább az apostolok. Hosszú ÉVSZÁZADOK teltek el addig amíg egyáltalán kialakult azoknak a könyveknek a kánonja amit ma Szentírásként ismerünk, éppen annak alapján, hogy megfelelnek-e a szóban is átadott HAGYOMÁNYNAK!

A ma, általunk Szentírásként elfogadott könyveket olyan püspökök,egyháztanítók,egyházatyák állítottak össze az évszázadok során, akik szentként tisztelték a vértanúkat és mártírokat, valamint azok ereklyéit, szentként tisztelték az istenszülő Szűzanyát. Hogy lehet, hogy megbízol ezen emberek tévedhetetlenségében amikor arról van szó, hogy az általuk kiválogatott,írásban rögzített könyveket (Szentírás) elfogadod, de az általuk hagyományok alapján átadott tanítást elveted?

Válaszok:
ottapont | 2014. május 16. 15:32

jav. Tesszalonikai levélnél

Ha nem lenne Katolikus Egyház, amely 2000 év óta őrzi, védi, fenntartja, te sem olvashatnád a Bibliát.
Te ugye nem is olvasod? Mert ha olvasnád, nem így beszélnél azokról az emberekről akikkel naponta találkozol az üzletekben akik meggyógyítanak a kórházakban, tanítják a gyermekeidet. Vagyis nem így beszélnél az emberről.
Arról az emberről, akit a Mennyei Atya úgy szeretett, hogy egyszülött fiát adta érte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában