Két püspök a Pancho arénában

2014. április 22. 14:17

Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk
Kiss-Rigó püspökhöz szerencsétlen módon nem jutott el még a híre Ferenc pápa Lumen fidei c. enciklikájának, és gondolok itt különösen annak negyedik fejezetére, amely kifejti a kapcsolatot a hit és a közjó között.

Jutott ez eszembe, ma délután, amikor a Krisztus kereszthalálának és feltámadásának ünnepe után egy nappal Kiss-Rigó r. kat. püspök, nem-ügynök, hírneves focista, Lázár János kampánystábjának tagja, aki ellen mellesleg nyomozás folyik kényszerítés gyanújával, Bogárdi Szabó István ref. püspökkel együtt (az Index képén) megáldotta-felszentelte a luxus páholyokkal felszerelt felcsúti Pancho arénát, a miniszterelnök privát szexepiljét, amely jórészt közpénzen épült, a további közpénzeken meggazdagodott Mészáros nevű gázszerelő által elnökölt alapítvány tulajdonában áll, a plagizátor, krónikus hazudozó és közpénzeken eltartott Schmitt Pál ex-elnök nyitotta meg azzal, hogy "szentélyt avatnak", jelen volt a hatalmi ágak professzionális működtetése és szigorú elválasztása jegyében a főügyész, és a megnyitón a kormányőrség alakulatai vigyázták fenn a rendet -- természetesen a szeretet, a közjó és a reménység nevében, hogy a r. kat. egyház felkent tagjának egy pillanatig se legyen kényelmetlen részt venni a szertartáson.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vergődjél nyugodtan te is!

Hát, mondjuk az én szavazatomat főleg emiatt veszítette el a FIDESZ. Azért ez a felcsúti stadion akkor is súlyos hatalmi arrogancia, ha ettől az ellenzék nem válik hitelesebbé.

Ha közpénzen épült, akkor ez a stadion a közé?
Vagy közpénzen épült, de magántulajdonban van mégis?
Nem lényegtelen kérdés.
Vajon Béndek ezzel tisztában van-e?
Szerintem abszolút nincs.
Ha jól számoltam, a Mandiner 14 sort idéz tőle. A negyedik sor 11 szót tartalmaz.
14×11=154.
154. Ennyi helyről árad a gyűlölet Béndek "tollából" ebben az esetben.
Grat., Béndek!

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2014. április 22. 15:24

Kis - ám nem lényegtelen kiegészítés:
magam sem rajongok a rapid megoldásokért, főleg nem a hatalmi eljárásokban.
Ám ha valami 50 éves elmaradást - ennyi ideig nem épültek stadionok Magyarországon (egy kivétellel) - akar pótolni, nem várhat újabb 50 évig, hogy majd a piac megoldja.
De ami lényeges:
ez a létesítmény v i l á g s z í n v o n a l ú.
Az utóbbi 20-25 évben a Müpá-n, s még pár Fidesz-kormány kézjegyét viselő alkotáson kívül más, hasonló kategóriájú teljesítmény nem született.
Ez pedig Béndek szájízét még sokkal-sokkal jobban elronthatja.
Az ő, tudjuk kik, barátai csak selejtre képesek. S ha van tapasztalata, nem tagadhatja: a selejtnél drágább, károkozásban azt felülmúló megoldás nincs. Persze, lehet, az ő érdeke a selejt uralmának visszaállítása.

"...cégeket keresni, akik az adójóváírásért cserébe adható támogatásukat nektek adják a jó célra. Lássuk."
-------------------------------
Ne légy naiv. Nem hoznak ezek létre semmi jót, semmi hasznosat.
Nekem már az is elég lenne, ha publicista létére legalább nem hazudozna.
Mert, hogy itt a Mandineren a privát beszólók tücsköt bogarat összehordanak,...hazudnak éjjel, meg este, nincs jelentősége. De akinek az a szakmája, hogy tájékoztasson, annak minimum tartani kellene magát az igazsághoz. Ez meg kihazudja magát az északi féltekéről.

Átrágtam magam a szövegen.
Kár volt.
Nincs a stadion átárazva lélegeztetőgépre, így értékelhetetlen.

Érthető: közpénz az, hogy az állami bevételt megcsapolják, s odaadják magánszemélyeknek.
A így hiányzó pénzeszközt hitelekkel - külföldivel, természetesen, devizában, amely árfolyama, öööö, nem állandó, 1 dollár akár 6-7-10-zé is válik, mire a köz fizetgeti visszafelé - ja, már értem, ezért közpénz.
Bunkó vagy Buxy!

Miért nem azon akadsz ki, hogy még ide is odaszerencsétlenkedett Szigetvári Viktor, mert ez a szerencsétlen lúzer nem bírja elviselni más sikerét. Csak ahhoz ért, hogy mások örömét, nyugalmát megzavarja, ünnepét elrtntsa.

Kiss-Rigó László püspök úr megvédte magát Ungvári Krisztián vádjai alól. A focit támogató kiváló ember és hogy jössz te ahhoz, hogy kioktasd egy olyan témában, amihez semmi közöd, sőt gőzöd sincs róla! Örömteli irigy balekok vagytok, csak rinyálni tudtok mindenen, meg mindenkit sértegetni.
A kétharmad, az kétharmad!

Fekete-öves demagóg! :D

A Puskás Akadémia biztosan jó dolog. A sport, versenysport fontos. Pénz, létesítmények nélkül nem megy.
Viszont az, h. egy okos ember a saját szépséges kis vidéki háza mellé szervezi az eszmével és céllal rokonszenvezők anyagi támogatásából a különben gyönyörű és nemzetközi mércének is megfelelő és az Akadémia kifutásához szükséges stadion építését az óriási, megfejthetetlen öngólnak tűnik.
Két kifutási lehetőséget látok:
1. az Orbán ház előbb-utóbb vendégház lesz, az Orbán család keres csendesebb, nyugodtabb helyet,
2. kibírják és idegenforgalmi vonzerőként fog működni, h. a gyönyörű stadion mellett a miniszterelnök és családjának vidéki -egyébként nagyon szépecske és egyáltalában nem hivalkodó- rezidenciája is megtekinthető.
Ez, pl. a Ripacs Fittelina ügyéhez és az állami tulajdonok "megvásárlása" utáni azonnali, Ripacs barátai és ületfelei által vezetett állam általi visszabérléséhez képest egy nagyon hasznos és szép beruházás, ami az állami tulajdon részeként itt marad, sokak örömére, a magyar stadionok általában lerobbantak.
Lehet, h. az ellenző hangoknak is van létjogosultsága, mert valószínűleg eddig és ne tovább, de ennyit a miniszterelnök, meg a Magyarországon méltatlanul mellőzött Makovecz iskola is megérdemelt, szerintem.
A Ripacs kormánya alatti hajmeresztő ügyek fényében az ellenoldaliaktól egy kicsit több szerénységet várnék, miért, azt gondolták, h. 2010-től kezdve minden, mindenkinek szuper tökéletes lesz? Sajnos, mindnyájan csak emberből vagyunk, de vannak fokozatok.

Bocs, hogy beleszólok, de tényleg veszteség ért. Lajhár olvtársunk igen keményen fogalmazott Orbánnal kapcsolatban, erre te nyomod az elvakult sódert neki. Ez mutatja, hogy nem érted az országot, amiben élsz. És ezért szívtatok április 6-án.

Nem lenne jó gesztus egy bocsánatkérés? Csak úgy kérdezem, a te dolgod.

Tényleg lehetnél óvatosabb számodra nem ismert keresztény szokások minősítgetésénél.

Hirtelen ezt a szöveget találtam a neten, kétségtelenül változatosabb, mint a Magyarországon szokásosak, de a magyarországiak is ennek változatai. Protestáns cenzorként milyen istentelenséget találsz benne?

http://stephenchurch.org/hazsz..

Ami a felcsúti stadiont illeti, önmagában nézve katasztrofális hatalmi arroganciának találom, akkor is, ha ettől az ellenzék nem vált szimpatikusabbá a számomra. Viszont hogy jó meccsek legyenek benne, senki ne törje kezét-lábát, gazdagítsa életét a sport, ilyesmikért lehet benne imádkozni. Ha az ember kellő öniróniával és emberi esendőségét hangoztatva szólítja meg az Urat, azt hiszem, a győzelemért is szabad imádkozni, de ennek az ellenkezőjéről meggyőzhető vagyok :-)

Azt nem tudom, hogy Kiss-Rigó mit mondott, szegedi püspökként semmiképpen nem illetékes egyházilag Felcsúton, tehát a szerepvállalása kisebb egyházi visszaélésnek is tűnik, de ez nem biztos, mert lehet, hogy megbeszélte a Székesfehérvári püspökkel.

A stadionépítés általában és konkrétan Felcsúton, két különböző kérdés :-)

A dolog politikai oldalát nézve Hofi egy poénja jár a fejemben:
- Tudsz focizni?
- Nem.
- És ha adok pénzt?

Persze értem én, hogy a magyarok újabb nemzedéke nem genetikailag alávalóbb, mint Puskáséké, nyilván meg lehetne találni az új Puskásokat. Ha keresnék őket. De akik jelenleg zsebre vágják az állami pénzeket, ugyanazok, akik az elmúlt évtizedek összes kudarcát összehozták. A foci a magyar rendszerváltás egyik kudarctörténete: nem történt rendszerváltás, és az újabb állami transzferek ezt a helyzetet tartósítják.

A dolog vallási oldalát illetően Kiss-Rigó sem "felszentelte" a stadiont, mert "felszentelni" templomokat szoktunk. Sportlétesítmények esetében a "megáldás"-ra vannak szövegeink. Ha a helyi plébános odament volna, helyesen teszi. Ha a helyi püspök, az is elcsúszik. Ha vele megy Kis-Rigó, még az is OK, mert Kis-Rigóról is lehet tudni, hogy amúgy focimániás. Csak Kis-Rigó, az nekem elég fura volt, de végülis tényleg focimániás, nem ez az igazán rossz a történetben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában