Ferenc pápa: Nem kommunista, aki szereti a szegényeket

2014. április 4. 16:12
Fiatalok kérdeztek, Ferenc pápa őszintén válaszolt saját hitéről azon a vatikáni beszélgetésen, amelynek videofelvétele a világhálón látható.
Belgiumból érkezett fiatalok tehették fel kérdéseiket az egyházfőnek a pápai dolgozószobában tartott találkozón, amelyet a belga ifjúsági pasztorációs mozgalom szervezett. Bármit kérdezhettek, Ferenc pápa válaszolt. Egy fiatalember azt kérdezte, miért fontosak ennyire a szegények a pápa számára. „Ez az Evangélium lényege” – mondta az egyházfő. Hozzátette: „Én hiszek. Hiszek az Úrban, Jézus Krisztusban és az ő Evangéliumában, és számomra az Evangélium szívében a szegények iránti szeretet áll”.
 
Ferenc pápa megjegyezte, a szegények iránti szeretet miatt van, aki azt mondja, hogy „ez a pápa kommunista”„Nem így van. A szegények neve az Evangélium zászlajára van felírva, nem a kommunizmuséra. A szegénység ideológia nélküli” – fogalmazott a megválasztása óta a szegényeket segítő szerény egyházat hirdető egyházfő. A március 31-én készült beszélgetés videofelvétele a belga és az olasz portálokra is felkerült. Egy fiatal lány elmondta a pápának, hogy ő nem hívő, és azt  kérdezte, mit üzen a pápa a nem hívőknek és más vallásúaknak. 
 
„Azt hiszem, hogy az egymással való beszélgetés lényege az, hogy hitelesek legyünk. Az én hitelemet az adja, hogy bárkivel is beszélek, testvéremnek tartom. Mindannyian testvérek vagyunk hívők és nem hívők, más vallásúak, zsidók és muzulmánok. Az ember áll a történelem középpontjában” – mondta Ferenc pápa. Legalábbis így kellene lennie – tette hozzá az egyházfő hangsúlyozva, hogy korunkban a hatalom és a pénz a legfontosabb, nem az ember, aki egyre inkább a peremre szorul. „A selejt kultúrájában élünk: nem kell sok gyerek, elég a kis család, nem tudunk mindenkivel törődni, nem kellenek a fiatalok, nem kellenek az idősek. A rejtett eutanázia korában élünk: az idősekkel nem törődik senki, ezért inkább meghalnak” – mondta Ferenc pápa. 
 
A pápává választása óta az argentin egyházfőt többször nevezték marxistának elsősorban az Egyesült Államok sajtójában. Ferenc pápa erre eddig mindig azzal reagált, hogy nem osztotta soha ezt az ideológiát, de több marxistát is ismert, aki rendes ember volt. 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kommunista nem szereti a szegényeket, lásd az MSZP-t, Gyurcsány DK-ját. Nem is értem, hogy miért vontak párhuzamot.

Egyébként a Pápa meg az egyetlen morálisan vállalható "közszereplő".

Szimpatikus az alázatod vagy nevezzük önkritikának, összecseng a cikk témájával s egészséges, önmagával és másokkal harmóniában élő emberre vall. Boldog az akinek nincs szüksége másokat megalázni ahhoz, hogy önmagát valakinek érezze. :)

Ne irigykedj hogy neked nincs hited.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés