Ó, mondd, te kit választanál?

2014. március 29. 18:44

Szakács Gergely
reposzt
Keresztyén emberként elsősorban a saját értékeimre támaszkodva szeretnék dönteni, kire szavazzak.

„Keresztyén emberként elsősorban a saját értékeimre támaszkodva szeretnék dönteni, kire szavazzak. A saját értékeimet pedig a Szentírásból ismerhetem meg leginkább. Persze az Írást is lehet sokféleképpen értelmezni, és arról - sajnos - nem beszélt sem Jézus, sem senki más, hogy mi alapján dönts egy demokratikus rendszerben élve, amikor jön a szavazás. (...)

Jézus határozottan arra buzdít, hogy lássuk el állampolgári kötelességeinket és közben tegyük meg keresztyén feladatunkat. Adjuk meg Istennek, ami Istené. És adjuk meg a császárnak, a felsőbb hatalomnak, ami az övé. Azt is érthetjük ez alatt, hogy éljünk állampolgári jogainkkal. Ebbe a szavazás is beletartozik. És az is, hogy a voksolástól való távolmaradással fejezem ki a véleményemet. De ez sem sokat segít a döntéshozásban.

Be kell látnom, hogy sem a Szentírás, sem Isten, sem senki nem fogja megmondani, kire szavazzak. Még az egyházam vezetői sem fognak nyilatkozni - talán pont a fenti okokból kifolyólag. Ezt nekem kell eldöntenem a saját benyomásaim, látásom, gondolataim alapján. De egyértelműen kitűnik a fenti idézetekből, hogy mindegy is, kire szavazok. Mindegy ki lesz kormányon. Mindegy, ki irányítja ezt az országot. Mert nem lesz jó, nem lesz megfelelő, nem lesz tökéletes, tele lesz hibákkal, bűnökkel, rossz döntésekkel, bukásokkal. Isten pedig nem indul a választásokon, hogy rá voksoljak.

És egyáltalán nem mindegy kire szavazok. Hiszen keresztyénként, Jézust képviselve ebben a társadalomban, ebben az országban, már az életemmel, értékrendemmel politizálok - a szó leghétköznapibb értelmében. Részt veszek a közéletben. És így felelősségem, hogy formáljam a közéletet, hogy jobbá tegyem - amibe a szavazás is  beletartozik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha valaki józan ésszel átgondolja, hogy a hatalomra, a parlamentbe pályázók milyen választékot képeznek, akkor rádöbben, hogy egyfelöl bűnszervezetek hálózata törne a hatalomba, akik mögött ráadásul idegen megbízók és támogatók állanak, (Isten óvd meg hazánkat és a társadalmat az ilyenektől)

másfelöl egy olyan politikai koalíció állított jelölteket, amely sok tucatnyi eredményt tud felmutatni, 4 év teljesítményével bizonyított, és akiktől okkal-joggal elvárható, hogy teljesítik azt a megbízatáűst, amire az újabb felhatalmazásuk is szól majd.

Így hát azt kell látnunk, hogy nincsen választék.

Válaszok:
Laibach | 2014. március 29. 20:49

Én például nem tudom. At eszdéeszre lehet csak szavazni(vagy a Jobbikra, mint legkisebb rosszra)

"nem társadalommegosztó, nem egységmániás Kormányváltásra szavazni csakfidesz helyett"

Azt mered állítani, hogy az összetákolmány pártja nem megosztó?

Biztos vagyok benne, hogy meghallgatta azóta az Orbánt folyamatosan mocskoló beszédüket. Orbán hol személyeskedik bármelyikükkel is?

Azért "nem egységmániás" a tákolmány, mert utálják egymást és kénytelenek voltak ennek dacára összeállni, mint a kutyák.

Aki békát mond ránk, a miniszterelnökére pincsi kutyát, kecskézik... arra, azokra szavazzon egy keresztény ember? Örülök, hogy olyan vicces kedvedben vagy.

A jobbik egy szelíd bárány ezekhez képest!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában