Ünnepi bélyeget adott ki a Vatikán Ferenc pápaságának első évfordulóján

2014. március 16. 23:29
Négy bélyeget adott ki a vatikáni posta Ferenc pápa pontifikátusa első évfordulójának alkalmából. A következő bélyegek XXIII. János és II. János Pál szentté avatására várhatóak.

A Vatikáni Posta is megünnepli az egyházfő pápasága második évének kezdetét négy bélyeg kibocsátásával.

 
A 70 és 85 centes, valamint a 2 és 2,50 eurós névértékű vatikáni bélyegek március 21-én jelennek meg és a tavaly március 13-án megválasztott Ferenc pápa első évének jelentősebb eseményeit ábrázolják. 
 
A 85 centes bélyegen látható pápai képmás szerepel egy fülöp-szigeteki, a Vatikánnal közös kiadású bélyegen is.
 
Ünnepi bélyegsorozatot adnak ki április 27-re is XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatása alkalmából is – közölte a Szentszék postája. 
 
Az 1929-ben alapított Vatikáni Posta minden jelentős egyházi eseményt bélyeggel örökít meg. A rendkívüli alkalmakra kiadott bélyegekért a gyűjtők is sorban állnak, vagy interneten rendelik meg őket. 
 
A gyorsaságáról híres Vatikáni Postának négy hivatala van a pápai állam területén, egyik a Szent Péter tér oldalában, ahol a turisták is feladhatják képeslapjaikat. A vatikáni bélyegek csak itt érvényesek, az olaszországi postaládákba dobott levelek érvénytelenek a vatikáni bélyeggel.
 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés