Megújult a Magyar Kurír honlapja

2014. március 16. 23:00
Közel fél évig tartó fejlesztést követően megújult a Magyar Kurír katolikus hírportál. Nagyobb hangsúlyt kapott a képi tartalom, megerősödött a videoportál jelleg, ezzel egyidejűleg pedig a honlap dizájnja is felfrissült, mozgalmasabbá vált.

Megújult a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos hírportálja, a Magyar Kurír. A portál két új főmenüvel bővült: ezentúl külön rovatban, Külhoni címszó alatt jelennek meg a határon túli magyar egyházi hírek, amelyek eddig a Kitekintő rovat világegyházi eseményeivel egy hírfolyamban szerepeltek. Az új, Kishírek rovat a regionális szinten jelentős eseményekről számol be röviden.

 A szerkesztők egy régi hiányosságot pótolnak azzal az újítással, hogy a Hazai menüponton belül elindítják a Megszentelt élet rovatot.
 
A Sajtószemle olvasói ismerős rovatukat ezentúl a Nézőpont főmenüban találhatják meg, az Egyházmegye rovatot pedig a Hazai főmenüben. A Kultúra főmenü két új rovata: a Szentek és boldogok, valamint a Könyvajánló. A Vatikán főmenüben pedig egy-egy külön rovatot kap a négy egyházfő: Ferenc pápa, XVI. Benedek, II. János Pál és XXIII. János.
 
Ezentúl nagyobb fényképek illusztrálják majd a cikkeket, a vezető hírek pedig több képpel, gyakran képgalériával egészülnek ki. Újdonság a gördülő fényképsorok megjelenése is. A honlap legfőbb újdonsága a Kattéka című önálló videoportál, amely egy kattintással elérhető. Itt a legjelentősebb hazai, vatikáni, külhoni és világegyházi beszámolók kapnak helyet mozgóképes formában.
 
A portál eddigi Google-alapú keresőjét a Magyar Kurír honlapján belüli kulcsszavas kereső váltja fel.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés