Akkreditálták a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolát

2014. március 13. 12:46
Akkreditálta a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolát a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, a vonatkozó további jogszabályok, valamint a MAB akkreditációs elvárásai és a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei (ESG) alapján értékelte a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán folyó képzés, tudományos kutatás feltételeit – tájékoztat a Hajdúdorogi Egyházmegye.

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola intézményakkreditációs vizsgálata eredményeként a MAB megállapította, hogy a főiskola megfelel azoknak a minőségi elvárásoknak, amelyeket a törvény szellemében a MAB állásfoglalása főiskola akkreditációja feltételének tekint. Ezen belül a főiskola megfelel a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjeinek (ESG).

A MAB a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolát, valamint annak hitéleti szakjait –teológia osztatlan mesterképzési szak; katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzési szak; kántor alapképzési szak; tanári mesterképzési szak hittanár-nevelő tanár szakképzettség – akkreditálja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés