Kirill Őszentségének, Moszkva és egész Oroszország patriarchájának

2014. március 3. 10:16

Onufrij metropolita
Ortodox szemle
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, Szentséges atya, hogy tegyen meg minden lehetségest azért, hogy ne történjék vérontás Ukrajna területén. Kérem, hogy emelje fel hangját az ukrán állam területi egységének megőrzése mellett.

„Kirill Őszentségének,

Moszkva és egész Oroszország patriarchájának

Szentséges atya!

Ma Ukrajna túlzás nélkül legújabbkori történelme legsúlyosabb pillanatát éli meg. A három hónapja tartó társadalmi-politikai válság, a Kijev központjában végbement véres szembenállás és emberek sokaságának halála után egy nem kevésbé rettenetes megpróbáltatás előtt állunk.

Március 1-én az Oroszországi Föderáció hivatalos személyeinek szájából nyilatkozat hangzott el az oroszországi seregek korlátozott kontingensének Ukrajnába való lehetséges bevonulásáról. Ha ez megtörténik, akkor az ukrajnai és az oroszországi népet olyan szembenállásba vonják be, amelynek katasztrofális következményei lesznek országainkra.

A kijevi metropolitai szék helytartójaként azzal a kéréssel fordulok Önhöz, Szentséges atya, hogy tegyen meg minden lehetségest azért, hogy ne történjék vérontás Ukrajna területén. Kérem, hogy emelje fel hangját az ukrán állam területi egységének megőrzése mellett.

E nehéz órában forrón imádkozunk a mi Urunk Jézus Krisztushoz, hogy Tisztaságos Anyja imái által őrizzen meg bennünket a testvéri oroszországi és ukrajnai nép összecsapásától.

Fiúi tisztelettel,

+ Onufrij csernovici és bukovinai metropolita, a kijevi metropolitai szentszék helytartója”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kínos lehet egyszerre moszkvai pátriárkának és KGB-ügynöknek lenni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés